Victor Ponta va fi Preşedintele Românieismadu

Preşedintele Partidului Conservator Satu Mare, Cristian Smadu, are convingerea că noul preşedinte al României va fi candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, actualul premier Victor Ponta. În acest sens prezintă în cele ce urmează mesajul preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, către “prietenul meu Victor Ponta”.

“Nu este doar o dorinţă personală sau un proiect politic comun, ci sensul natural al istoriei, o necesitate evidentă, susţinută de numeroase argumente obiective. Mă opresc la cinci dintre ele:

1. Are susţinerea celei mai puternice alianţe politice din România (PSD-PC-UNPR);

2. A format şi a consolidat o majoritate parlamentară semnificativă, capabilă să asigure coerenţa şi eficienţa guvernării în următorii ani;

3. A obţinut o serie de realizări incontestabile în fruntea Guvernului: s-au reîntregit pensiile şi salariile, s-au redus taxele şi impozitele, a crescut semnificativ absorbţia fondurilor europene, s-a diminuat datoria externă. Recent, România a obţinut unul dintre cele mai importante mandate în cadrul Comisiei Europene;

4. Orientat spre dialog şi construcţie, a demonstrat că România se poate conduce prin integrare, nu prin dezbinare, arătând că solidaritatea socială de stânga şi încurajarea iniţiativei private, de dreapta, nu se exclud ci, din contră, se susţin reciproc.

5. Majoritatea contracandidaţilor săi se află la limita irelevantului sau a imposturii.

În plus, orice analiză onestă, bazată pe cifre, nu pe interese partizane, demonstrează că, în doi ani de mandat, premierul Victor Ponta şi Executivul pe care îl conduce au realizat mai mult decât toate guvernele tutelate de preşedintele Băsescu la un loc. Astfel, după 25 de ani de la Revoluţie, România are pentru prima dată şansa să depăşească tranziţia şi să aleagă un preşedinte echilibrat şi competent, educat şi format în democraţie, economie liberă, cuvânt independent şi respect pentru diferenţă. Sunt convins că această şansă va fi fructificată”, a afirmat, în mesajul său, Daniel Constantin.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts