More


  Clinică din Germania, mutată la Satu Mare

  =

  donatie

  Dotările unei clinici din Germania care urmează a fi demolată, în valoare de circa 2 milioane de euro, au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare prin intermediul lui Werner Kessler, preşedintele Fundaţiei germane “Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”. Ieri a ajuns la Satu Mare cel de-al şaselea transport, din cele aproximativ 20 prognozate pentru a aduce în ţară toată aparatura şi dotările donate.

  Paturi electrice, mobilier de salon, mobilier special, aparatură medicală, mese de operaţie, instalaţii sanitare şi electrice, chiar calorifere şi cazane şi multe altele sunt obiectele care fac parte din donaţia de aproximativ 2 milioane de euro pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă care au ajuns sau urmează să ajungă la Satu Mare făcută prin intermediul Fundaţiei germane “Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, prezidată de Werner Kessler. Iniţial, erau programate să ajungă în ţară doar o sută de paturi electrice şi o mică parte din aparatura medicală de la o clinică din Germania care urmează a fi demolată. „Am făcut o vizită la clinica germană pentru a verifica aceste paturi, însă acolo am constatat că dotările acestei clinici sunt foarte bune, mult peste ce avem noi la Spitalul Judeţean, motiv pentru care am cerut tot. Aducem la Satu Mare inclusiv caloriferele şi cazanele. Şi liftul l-am fi adus dacă am fi avut posibilitatea. Aparatura şi mobilierul adus din Germania l-am evaluat la circa 2 milioane de euro, dar nu am fi avut posibilităţi financiare să le achiziţionăm”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Erica Venemozer.

  Ieri a ajuns la Satu Mare al şaselea transport, iar managerul Erica Venemozer prognozează că vor fi 15-20 de astfel de transporturi. „Cheltuielile legate de transport sunt în valoare de circa 50-60 de mii de euro, dar sunt suportate de Consiliul Judeţean. Această donaţie ne ajută enorm de mult cu atât mai mult cu cât o mare parte din dotările spitalului nostru sunt învechite. Această donaţie va duce atât la creşterea actului medical cât şi a condiţiilor hoteliere din cadrul spitalului nostru”, a mai precizat Erica Venemozer.

  Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare a mai precizat că a solicitat tuturor secţiilor din spital, atât celor interioare cât şi celor din Carei şi Tăşnad, să facă un inventar a dotărilor învechite şi, în funcţie de acest lucru, se va decide şi modul în care vor fi repartizate obiectele sanitare venite la Satu Mare ca urmare a acestei donaţii.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img