More

    Tupeu vs. laşitate

    parcat

    Baştanii cu maşini bengoase se cred buricul pământului în Sătmar, astfel că nici măcar poliţiştii nu se riscă să-i deranjeze.

    Sau cel puţin aceasta a fost concluzia care poate fi trasă în urma unui episod petrecut ieri dimineaţă.

    Şoferul unui Maserati negru, cu număr de Satu Mare, şi-a parcat nestingherit maşina într-o zonă în care oprirea era interzisă, aflată în imediata vecinătate a Bibliotecii Judeţene. La nici cinci metri mai încolo se afla o maşină a poliţiei locale cu doi agenţi de poliţie la bord şi cu girofarurile pornite.

    Cu toate că maşina a stat în acel loc mai bine de cinci minute, niciunul dintre poliţiştii locali nu a avut curajul să-l întrebe de sănătate pe şoferul aflat în Maserati, care purta cu mândrie o musteaţă gaborească.

    Asta în condiţiile în care, potrivit unui protocol semnat cu Poliţia Naţională, poliţiştii locali au dreptul de a aplica amenzi în cazul unor încălcări a regulilor de circulaţie.

    maserati

    Mai mult decât atât, când a observat că este filmat, şoferul cu musteaţă gaborească a turat motorul maşinii ca să arate că are sub capotă o herghelie de cai putere. În fine, la un moment dat, Maserati a plecat fără ca şoferul să fie deranjat de poliţişti.

    Oare dacă în locul unui Maserati era o Dacie răblăgită, tot la fel ar fi reacţionat poliţiştii locali?

    Avem motive să credem că şoferul Daciei ar fi fost amendat în secunda doi după ce ar fi oprit maşina.

    Pe şoferul de pe Maserati, însă, nu a avut nimeni curajul să-l deranjeze.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE