More


  Liceele s-au întrecut în oferte la Târgul Educaţiei

  - Advertisement -

  targ

  Liceele din municipiul Satu Mare şi împrejurimi s-au pregătit cum se cuvine şi s-au prezentat la cea de a treia ediţie a Târgului Educaţiei, desfăşurat ieri la Grand Mall, cu standuri care de care mai atrăgătoare pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Circa 1.500 de absolvenţi au trecut pragul acestei manifestări, căutându-şi liceul unde îşi vor continua studiile.

  Deschiderea oficială
  Cea de a treia ediţie a Târgului Educaţiei de la Satu Mare a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare şi AJOFM, în cadrul Campaniei „Îţi construieşti viitorul”.

  În deschiderea târgului, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a arătat că acest eveniment este dedicat absolvenţilor de clasa a VIII-a, cărora le-a urat succes şi să ia deciziile cele mai înţelepte. Totodată, a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment. Reprezentantul Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, a felicitat organizatorii târgului, adăugând faptul că în scurt timp instituţia pe care o reprezintă va achiziţiona un soft de orientare profesională care va veni în sprijinul elevilor sătmăreni.

  Directorul adjunct al AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, a precizat că instituţia pe care o conduce este interesată ca oferta educaţională a liceelor din judeţ să fie în concordanţă cu cererea de pe piaţa muncii. Inspectorii şcolari generali adjuncţi, Mariana Roman şi Szasz Piroska, le-au recomandat absolvenţilor de clasa a VIII-a să-şi aleagă liceul după aptitudinile pe care le au, acest lucru fiind hotărâtor pentru viitorul acestora.

  Apoi, Claudiu Mondici a declarat deschisă cea de a treia ediţie a Târgului Educaţiei Satu Mare.

  Ofertă generoasă
  Nu mai puţin de 20 de licee din municipiul Satu Mare şi împrejurimi s-au prezentat la acest târg, expunându-şi, în cele mai diverse şi atragătoare forme, oferta educaţională. Fiecare liceu a încercat să-şi pună în valoare atuurile pentru a-i determina pe absolvenţii de clasa a VIII-a să îl aleagă.

  Circa 1.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a au vizitat ieri Târgul Educaţiei, plâmbându-se pe la fiecare stand. „În principiu, eu mi-am ales deja liceul la care doresc să-mi continui studiile, dar nu este exclus ca, după ce vizitez acest târg, să-mi schimb opţiunea”, ne-a spus unul dintre elevii prezenţi la târg.

  Tot în cadrul aceleiaşi campanii, săptămâna viitoare vor fi organizate şi alte târguri similare în judeţ. Astfel, unul dintre acestea se va desfăşura în data de 14 mai la Carei, în incinta Castelului Karolyi, iar în data de 15 mai la Negreşti-Oaş, în Parcul Central al oraşului.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img