More


  Crăişorul Munţilor, omagiat duminică la Gelu

  =

  gelu

  Moţii din Gelu vor avea duminică o mare sărbătoare, în sat fiind organizate o serie de evenimente prin care va fi omagiat Crăişorul Munţilor, Avram Iancu. La sărbătoarea de la Gelu vor participa şi Strănepoţii Iancului din Mărişel, dar şi tulnicăresele din Marna şi Ianculeşti, alături de grupul vocal din sat.

  Fiind o sărbătoare mai deosebită, vor fi şi invitaţi de seamă. Potrivit primarului comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţii, la sărbătoarea de la Gelu au fost invitaţi şi artiştii de la Leno Studio (Georgiana Avorniciţii, Alesia Mândruţ, Beatric Bertici, Patrick Pop şi grupul 8 Minutes), dar şi interpreţii Petrică Mureşan, Vlad Doroş şi Dănuţ Mateş. Tot în cadrul manifestărilor, sportivii de la Cetate Ardud, coordonaţi de Tudor Barbul, vor face o scurtă demonstraţie.

  Însă cele mai aşteptate momente ale sărbătorii de la Gelu vor fi recitalurile extraordinare susţinute de Veta Biriş şi Nicolae Furdui Iancu, invitaţi speciali ai moţilor din Gelu. Ziua se va încheia cu un foc de artificii.

  Organizatorii acestei manifestări, Primăria şi Consiliul Local Terebeşti, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Consiliul Judeţean, îi invită pe toţi fiii satului Gelu, dar şi pe toţi moţii din judeţ, să participe la această sărbătoare dedicată lui Avram Iancu.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img