More


  Criza apei de la Negreşti, rezolvată de natură

  - Advertisement -

  apa

  Criza apei de la Negreşti-Oaş se apropie de sfârşit după ploile căzute în Ţara Oaşului în ultimele zile. În urma acestora, debitul râului Valea Rea, care este principala sursă de apă din oraş, dar şi al râului Tur au crescut, astfel că alimentarea cu apă a negreştenilor revine treptat la normal.

  Ploile au crescut debitele de apă
  Potrivit celor afirmate de primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, alimentarea cu apă în oraş se face, în prezent, în condiţii cât de cât bune. „Ploile din ultima perioadă au determinat creşterea debitului râului Valea Rea, care este principala sursă de alimentare a oraşului, dar şi a râului Tur. În prezent, cu mici excepţii în cartierul Decebal şi pe strada Livezilor, nu mai sunt probleme cu alimentarea cu apă în oraş. Aşteptăm ploi şi în această după-amiază (n.r. – ieri), astfel că sunt premise ca această criză să ia sfârşit”, a precizat Aurelia Fedorca.

  Chiar dacă alimentarea cu apă a oraşului Negreşti-Oaş revine la normal, edilul şef a arătat că este menţinută încă situaţia de urgenţă. „Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Dacă lucrurile revin la normal o să solicit prefectului Eugeniu Avram să ridice situaţia de urgenţă din oraşul nostru din acest punct de vedere”, a mai arătat Aurelia Fedorca.

  Aproape o săptămână de criză
  Problemele cu alimentarea cu apă a oraşului Negreşti-Oaş au apărut de la mijlocul săptămânii trecute. La acea dată, reprezentanţii Apaserv au spus că la captarea de pe Valea Rea intră în jur de 144 litri/ secundă, dar efectiv în stația din Negrești-Oaș ajung doar 55 de litri pe secundă. Concluzia lor este că undeva există o risipă uriașă de apă, înainte de a intra în stația de la Negrești-Oaș.

  Urmare a acestei situații, prefectul a solicitat întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ca variantă provizorie, două cisterne cu capacitate de 8, respectiv 6 metri cubi, au asigurat aproape zilnic apă potabilă în cartierele din oraşul Negreşti-Oaş, între orele 9.00-20.00. De asemenea, şi ISU a venit în ajutorul cetăţenilor din Negreşti-Oaş cu o cisternă de apă amplasată pe aleea Trandafirilor, dar şi în alte zone.

  Cele mai mari probleme au fost înregistrate pe toate străzile situate în amonte: Victoriei, Luna, George Coșbuc, Livezilor, Tudor Vladimirescu, Oașului.

  Pentru a preîntâmpina astfel de probleme pe viitor, edilii orașului Negrești-Oaș au în vedere găsirea unei surse alternative de apă de adâncime. „De altfel, lucrăm de un an la un proiect în acest sens”, a mai precizat primarul Aurelia Fedorca.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img