More


  Festivalul Folcloric Codrenesc “Oţeloaia” 2015, la a 59-a ediţie

  - Advertisement -

  oteloaia2

  Cea de-a 59-a ediție a Festivalului Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc ”Oțeloaia” se va desfăşura duminică, 23 august. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

  Folclorul codrenesc dăinuie peste generaţii
  Tradiţia reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi.

  Oțeloaia a devenit în timp spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa. În fiecare an, la sfârşitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a judeţului nostru, aduce în atenţia sătmărenilor, în primul rând, tradiţii şi obiceiuri străvechi.

  Program bogat
  Spectacolul susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori va avea loc pe scena amplasată lângă lacul din pădurea Oţeloaia. După deschiderea oficială, care va avea loc la ora 11.00, vor urma formaţia de dansuri din Homoroade, recitalul lui Nicolae Mureşan, Leontina Dorca şi Ansamblul folcloric Cununiţa dar şi Maria Carmen Sas şi Ansamblul folcloric Cununiţa Năzdrăvană.

  De la ora 13.00 pe scenă vor urca Malvina Madar Iederan şi Formaţia de dansuri Dănţăuşii Codrului din comuna Socond, Maria Petca Poptean şi Ansamblul Măgura din Târşolţ, Ansamblul Ceatăra din Carei, Formaţia de dansuri Muguraşii Codrului din Giorocuta, Formaţia de dansuri din Băiţa de sub Codru, jud. Maramureş. Spectacolul va continua de la ora 15.00 cu Ansamblul Codruleţul din Tăşnad, Nicu Pop şi formaţia de dansuri din Vama, iar de la ora 16.00 va urma Ansamblul folcloric Cetatea Codrului din Ardud şi Formația de dansuri din Corund.

  Organizatorii îi aşteaptă duminică la Oţeloaia pe toţi sătmărenii care iubesc folclorul codrenesc.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img