More  Patru incendii la acest sfârşit de săptămână

  - Advertisement -

  ince1

  Pompierii din cadrul ISU Satu Mare au fost solicitaţi, în cursul week-end-ului care tocmai a trecut, să intervină pentru limitarea şi stingerea a trei incendii în spaţii deschise şi un incendiu în spaţiu închis. Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.

  Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Berea, Satu Mare (zona, Gara de Sud) şi Moftinu Mic. În total, au fost afectate de pârjolul focului aproximativ 28 hectare de mirişti şi vegetaţie uscată. În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

  Totodată, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au acţionat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (şură) din localitatea Ruşeni. Focul a fost, cel mai probabil, provocat de un trăsnet care a lovit şura, aprinzându-se în felul acesta paiele şi furajele din anexa gospodărească. Au ars aproximativ zece metri cubi de lemne de foc, 100 baloţi de paie şi 350 kg de porumb. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Păuleşti.

  Un alt apel la 112 anunţa faptul că locatarii unui cartier din Negreşti Oaş au rămas fără apă potabilă, în urma secetei prelungite. Astfel că pompierii au venit în întâmpinarea nevoilor persoanelor respective, transportând de mai multe ori apă potabilă cu ajutorul unei autospeciale.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts