More


  Şase morţi în prima zi după Sfântă Mărie

  - Advertisement -

  mortal

  Accident teribil în prima zi după Sfântă Mărie. Şase tineri şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a derapat şi a intrat în coliziune cu un cap de pod. Impactul a fost atât de puternic, spun martorii, încât maşina efectiv a fost proiectată în aer, după care a fost aruncată în gardul unei case. Practic, în decurs de o lună, nu mai puţin de zece persoane au decedat în accidente grave de circulaţie produse pe şoselele judeţului.

  Carnagiu la Ardud
  Accident teribil în oraşul Ardud, soldat cu şase morţi. Tragedia s-a petrecut duminică dumineaţă, în jurul orei 9.00, accidentul şocând un oraş întreg. Imaginile de la locul accidentului sunt greu de descris, cadavrele celor şase victime fiind împrăştiate pe şosea şi în curtea familiei de gardul căreia s-a lovit maşina. Şoferul unui autoturism VW Golf, în care se mai aflau înghesuiţi cinci pasageri, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de gardul unei case. Impactul a fost atât de violent, toate cele şase persoane din autoturism murind pe loc. Potrivit primelor informaţii, se pare că, din cauza vitezei excesive, şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului şi a intrat în gard. Se pare că şoferul autoturismului era băut şi avea şi permisul suspendat. Toate cele şase victime sunt din satul Răteşti. A fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru ca cei şase pasageri să poată fi scoşi din maşină. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru tineri.

  O tragedie care a şocat tot judeţul
  Vecinii se declară de-a dreptul şocaţi de gravitatea accidentului. “Am fost în curte şi chiar am văzut că maşina s-a dat peste cap şi a ajuns în gard. Apoi a luat foc, iar ginerele meu şi un şofer care era pe drum au venit cu extinctoarele şi au oprit focul. Au încercat să îl scoată pe şofer, i-au tăiat centura de siguranţă şi mai respira, săracu, când l-au scos din maşină”, a spus un localnic.

  Rudele şi prietenii victimelor au asistat cutremurate la momentul în care trupurile neînsufleţite erau urcate în maşinile mortuare. Cei care îi cunosc spun că băieţii s-au distrat toată noaptea, mai întâi la Ardud , apoi în municipiul Satu Mare, iar dimineaţa, în jurul orei 8.00, urmau să se întoarcă acasă în Răteşti. Un tânăr din Răteşti a declarat că i-a auzit când au făcut planuri. “Au fost aici, la Ardud, apoi au mers în Satu Mare , dimineaţa cred că veneau spre casă, dar au băut”, a spus un tânăr.

  Un alt accident, alt mort
  Joi, cu doar trei zile înainte de carnagiul de la Ardud, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare a fost anunţat, în jurul orei 19.13, despre producerea unui accident rutier deosebit de grav pe raza localităţii Gherţa Mică. La faţa locului au fost dislocate forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, trei ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu alte două ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că în urma coliziunii unui autoturism cu un cap de pod au rezultat patru victime, dintre care o persoană, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu a supravieţuit. Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celorlalte trei victime, acestea, ulterior, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. Judecătoria Negrești Oaș a emis un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile pe numele lui S. Vasile de 25 ani care s-a aflat la volanul autoturismului.

  Trei morţi la mijlocul lunii iulie
  În data de 21 iulie, în jurul orei 05:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe raza localităţii Ciuperceni. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu alte două ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (S.A.J. Satu Mare). Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că în urma coliziunii a două autoturisme, au rezultat şapte victime, dintre care trei persoane încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii, care în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu au supravieţuit.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img