More


  Tășnădenii au petrecut pe cinste de Ziua Orașului

  - Advertisement -

  tasnad

  Conform tradiţiei, în data de 15 august a fost organizată o nouă ediţie a Zilei Tăşnadului. Capetele de afiş ale ediţiei cu numărul XVII au fost trupa Vunk, respectiv formaţia United şi solista Auth Csilla din Ungaria. Ca și o recunoaștere a rolului major pe care orașul Tășnad îl joacă în economia județului, evenimentul s-a bucurat de prezența deputaților Octavian Petric și Ovidiu Silaghi, prefectului Eugeniu Avram, președintelui și vicepreședintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef și Mircea Govor, respectiv – în calitate de gazdă – primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca.

  Sărbătoare și muncă
  Vasile Mitrașca, primarul orașului Tășnad, care desfășoară în acest moment proiecte în valoare de 26 de milioane de euro, a precizat că se bucură alături de tășnădeni, dar gândul îi este – în același timp – la proiectele de dezvoltare ale urbei. ”Este sărbătoare și este bine să fim împreună. Însă mintea mea este la investițiile Tășnadului, care sunt multe și importante, la care s-au lucrat ani buni. Important este că sunt în derulare, iar anul acesta și în cursul anului viitor vor fi finalizate, ceea ce va face ca cei din Tășnad să simtă altceva. Ziua Orașului a fost mult mai extinsă, mai ales că avem aici Biserica Ortodoxă cu hramul <<Sfânta Maria>>, care a fost plină. Am avut foarte mulți oaspeți, ceea ce ne-a onorat. Același lucru s-a întâmplat la biserica romano-catolică și greco-catolică, care au sărbătorit același lucru”, a spus Vasile Mitrașca.

  Sprijin total pentru Tășnad
  Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, le-a transmis tășnădenilor că este mereu alături de ei și de edilii locali, sprijinind proiectele de dezvoltare ale orașului. ”Vreau să îl felicit pe primarul Vasile Mitrașca și pe consilierii locali pentru tot ce fac pentru orașul Tășnad, care este într-un moment foarte important, de transformare în bine. Are cele mai multe proiecte din 1990 încoace. În momentul în care aceste proiecte vor fi finalizate, Tășnadul va avea o altă față. Eu, în calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean, am fost și sunt alături de tășnădeni. De altfel, acum trei ani, când Vasile Mitrașca a fost ales primar, eu am promis atunci că vor avea primărie nouă, iar acest lucru se realizează. Ca de altfel, toate proiectele”, a spus Mircea Govor.

  Un prefect inimos și pragmatic
  Prefectul Eugeniu Avram a precizat că apreciază foarte mult modul de lucru al actualei echipe manageriale a orașului Tășnad. ”Am venit din respect față de tășnădeni, dar și față de conducerea Primăriei și a Consiliului Local, pentru că apreciez foarte mult tot ceea ce se întreprinde la nivelul orașului Tășnad. Eu vorbesc despre perioada cât am fost eu prefect, în care a evoluat extraordinar de mult. Și asta datorită faptului că au un primar, un Consiliu Local care s-au implicat. Cetățenii acestui oraș au înțeles că dacă se vor alătura și ei proiectului propus de primar, de a dezvolta orașul ca o stațiune turistică, va fi bine”, a arătat Eugeniu Avram.

  Meritele edililor tășnădeni, recunoscute la nivel înalt
  Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a ținut să remarce că actuala conducere a Primăriei Tășnad a reușit să își valorifice atuu-rile cele mai importante. ”Vreau să îl felicit pe domnul primar și pe tășnădeni de faptul că am avut pe cine să ajutăm, căci au reușit să pună în valoare foarte bine apa termală și de aceea vă spun că noi am avut unde să lipim proiecte de dezvoltare. Sigur, Consiliul Județean, județul Satu Mare, au contribuit la schimbarea feței Ștrandului Tășnad și mă bucur că am reușit să facem acest lucru că este o stațiune balneară adevărată, care începe să fie căutată nu doar din România ci și de peste hotare”, a remarcat Adrian Ștef.

  La rândul său, deputatul Octavian Petric, un tășnădean prin adopție, a depus eforturi susținute pentru sprijinirea proiectelor de dezvoltare. ”Vreau să felicit primarul și Consiliul Local pentru tot ceea ce fac pentru comunitate, pentru proiecte pe care le desfășoară și sunt în desfășurare în această comunitate”, a spus Octavian Petric.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img