More


  Tășnadul a pus bazele înfrățirii cu Acqui Terme

  - Advertisement -

  infratire

  Primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, și viceprimarul orașului italian Acqui Terme, Franca Rosso, au pus sâmbătă bazele colaborării dintre cele două localități. Acest eveniment a fost organizat întrucât este oportună o colaborare strânsă între actorii din mediul de afaceri din cele două regiuni, care să faciliteze promovarea produselor sătmărene de înaltă calitate pe piaţa italiană şi să deschidă calea internaţionalizării cererii şi ofertei româneşti şi pe alte pieţe externe, să contribuie la atragerea investiţiilor străine în judeţul Satu Mare şi la identificarea unor parteneri de afaceri pentru firmele sătmărene.

  Cu această ocazie, delegația italiană a vizitat staţiunea Tăşnad pentru a stabili paşii următori pentru colaborarea celor două localităţi (ambele având staţiuni termale) şi unde conducerea Primăriei Acqui Terme va adresa invitaţia Primăriei Tăşnad de a adera la EHTTA (European Historic Thermal Towns Association). Înfrăţirea are ca scop colaborarea şi realizarea de proiecte comune în mai multe domenii: cultură, învăţământ, turism, sport, activităţi sociale şi economice. ”Am semnat contractul de înfrățire cu orașul Acqui Terme din Italia. Am ținut foarte mult să facem acest lucru, pentru că Acqui Terme, prin însăși numele pe care îl poartă, a pus în valoare apa termală de două mii de ani și avem ce învăța din aceste lucruri”, a spus primarul Vasile Mitrașca.

  Vasile Mitrașca a mai spus că din acest eveniment are de câștigat întregul județ. ”Mă bucur pentru că noi am conștientizat că Stațiunea Tășnad este un brand pentru Tășnad și pentru județul Satu Mare, dacă vreți, și este o sursă importantă pentru veniturile orașului Tășnad. Trebuie să fim consecvenți pentru a găsi posibilități în a face un pas înainte”, a conchis edilul șef tășnădean.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img