More

    Turţul se pregăteşte de sărbătoare în week-end

    turt

    Cea de a 15-a ediţie a Zilelor comunei Turţ se va desfăşura la acest sfârşit de săptămână. Potrivit primarului Ioan Ciupac, pentru ediţia din acest an s-a pus accent pe promovarea tinerelor talente din comună dar şi din Ţara Oaşului, sărbătoarea fiind dedicată tuturor turţenilor.

    Programul dedicat Zilelor comunei Turţ va debuta sâmbătă seara, de la ora 19.00, cu un program pentru copii prezentat de Ella Bella, urmat de o seară folk cu interpreţii Sorin Bălaj şi Radu Lup.

    Deschiderea oficială va avea loc duminică de la ora 13.30, fiind precedată de tulnicari, parada majoretelor şi parada portului popular. De la ora 14.00, poetul ţăran Gheorghe Mariţa (Găleanu) va recita o poezie, după care vor urma un dans oşenesc, premierea elevilor cu rezultate deosebite şi premierea cuplurilor de aur.

    Petrecerea va fi deschisă, de la ora 14.30, de Ghiţă Blidar, după care vor urca pe scenă Ansamblul din Mesteacăn, comuna Halmeu, Ansamblul din Călineşti (Maramureş), surorile Hermina şi Ştefania Hotca. Spectacolul va continua de la ora 17.00 cu recitalul Mariei Tripon, care va fi urmată pe scenă de Nicolae Sabău, Ionuţ Ciupac, Maria Petca-Poptean. În continuare, de la ora 19.00, va avea loc recitalul lui Gheorghe Turda, urmat de Ansamblul Cununiţa şi Florin Oşanu.
    Numele grele vor intra pe scenă seara. Astfel, Corina îşi va susţine recitalul de la ora 21.00, urmată, de la ora 21.45 de Bianca Rus, şi de Rareş Câmpan, de la ora 22.30. Zilele comunei Turţ se vor încheia, la miezul nopţii, cu un frumos foc de artificii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE