More


  Ungaria nu se lasă

  =

  Guvernul de la Budapesta nu renunţă la ideea construirii unui gard la graniţa cu Serbia pentru a stopa imigraţia ilegală, considerată deja o ameninţare la securitatea naţională. Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, chiar a plusat, anunţând alaltăieri că ţara sa va construi gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia, în lungime totală de 177 de kilometri.

  Gardul metalic dublu deja există pe unele porţiuni ale graniţei. Janos Lazar a anunţat şi faptul că au existat deja câteva tentative de tăiere, însă aceste tentative nu vor opri construirea gardului dublu lung de peste 170 kilometri. Pentru a nu agita spiritele, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a avut grijă să afirme că e vorba de o măsură temporară, luată împotriva migraţiei ilegale şi contrabandei, nu împotriva refugiaţilor politici.

  Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinţi, adică în jur de 71,8 milioane de euro, pentru construirea acestui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor. Gardul, criticat de Uniunea Europeană şi de Serbia, ar urma să fie finalizat pe 31 august.

  De asemenea, Guvernul Ungariei a luat măsuri speciale şi în privinţa centrelor de refugiaţi, care sunt înfiinţate departe de zonele rezidenţiale. Viktor Orban a cerut Ministerului de Interne să se consulte permanent cu autorităţile locale, cu localnicii şi cu organizaţiile civice pe tema centrelor temporare pentru refugiaţi.

  Numărul refugiaţilor care au pătruns în Ungaria a crescut de la 2.000 în 2012 la 54.000 în luna ianuarie a acestui an, astfel că, după Suedia, este ţara membră a UE cu cel mai mare număr de refugiaţi raportat la totalul populaţiei. Potrivit Guvernului de la Budapesta, 95% dintre aceştia trec graniţa cu Serbia, care nu este membră a UE. Aproape 75% din refugiaţii care au pătruns în Ungaria sosesc din Siria, Irak şi Afganistan, de unde au fugit din cauza războaielor. În cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img