More


  ATENŢIE sătmăreni! Pompierii au identificat ZECI de NEREGULI în cluburi, discoteci şi baruri

  =

   

  isu

  Conform Hotărârii de Guvern nr. 915/2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare în baza Ordinului Inspectoratului General nr. 156885 din 04.11.2015 a constituit Planul de acţiune şi verificare a unităţilor încadrate în categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacole, mall din judeţul Satu Mare.
  Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Inspectoratului de Jandarmi judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare. “Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul acestui plan, în 16-22 noiembrie rezultă următoarele date: în cadrul acestor acţiuni au fost angrenate un număr de 24 de forţe participante la activităţi preventive şi au fost întreprinse opt controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 56 de deficienţe constatate, şase deficienţe au fost înlăturate şi s-au aplicat 29 de avertismente şi zece amenzi în valoare totală de 51.000 lei. Din cele 56 de constatări la faţa locului, la şapte agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. La alte două societăţi comerciale s-a identificat că nu desfăşurau program cu public potrivit domeniului de activitate. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. De asemenea, au fost desfăşurate şase exerciţii de evacuare la care au participat 26 de persoane”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Prefectura Satu Mare.
  Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img