More

    Numărul virozelor s-a dublat într-o săptămână

    viroze

    Numărul virozelor înregistrate în judeţul Satu Mare s-a dublat, practic, într-o săptămână. Acesta a crescut de la aproximativ 533 de cazuri la 1.049, în această săptămână. Medicii îi atenţionează pe sătmăreni cu privire la pericolul izbucnirii unor epidemii.

    Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, în săptămâna 16-22 noiembrie, în judeţul Satu Mare au fost înregistrate 1.049 cazuri de viroze, aproape dublu faţă de săptămâna anterioară, 9-15 noiembrie.

    Cele mai multe cazuri, 383 la număr, au fost înregistrate la populaţia cu vârstă cuprinsă între 15 şi 49 de ani, fiind urmată de categoria de populaţie cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, la care au fost înregistrate 230 de cazuri. Totodată au mai fost înregistrate 193 de cazuri la copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 4 ani, în timp ce la copiii de până la un an au fost înregistrate 91 de cazuri. La populaţia cu vârstă mai înaintată cazurile au fost mai puţine, şi anume 94 de cazuri la cei cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani şi 54 de cazuri la sătmărenii peste 65 de ani.

    Medicii specialişti sunt de părere că numărul mare de viroze înregistrat în ultima săptămână este cauzat de răcirea semnificativă a temperaturile de afară. Cum anotimpul rece îşi intră treptat în drepturi, este foarte posibil ca în perioada următoare numărul acestor afecţiuni să crească, medicii atrăgând atenţia asupra riscului apariţiei unor epidemii. Pentru a evita contactarea viruşilor, medicii le recomandă sătmărenilor să prevină, pe cât este posibil, locurile aglomerate, afecţiunea fiind foarte transmisibilă, şi să consume lichide pentru hidratare. În cazul în care apar complicaţii, sătmărenii sunt sfătuiţi să nu ia medicamente după ureche ci să consulte un medic specialist.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE