More


  Sătmărenii nu au ÎNTORS spatele BISERICII! Mii de CREDINCIOȘI s-au RUGAT de SFÂNTUL ANDREI

  =

  slujba

  Bisericile au fost pline azi de credincioşi cu ocazia sărbătorii „Sfântului Andrei”. De altfel, o parte dintre bisericile din judeţ au ca şi hram acest praznic, motiv de bucurie pentru credincioșii din parohiile respective.
  În municipiul Satu Mare credincioșii au profitat de minivacanță și au ales să se reculeagă în lăcașurile de cult. Astfel, biserica din cartierul Soarelui a fost azi plină de credincioși, ascultând Sfânta Liturghie oficiată de preoţii Nastai Coriolan, Tătăran Vasile şi Sabo Petru.

  La fel s-a întâmplat şi la Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Satu Mare, acolo unde slujba a fost oficiată de către protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan.
  Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu Mare a fost un alt lăcaș de cult umplut de credincioși. Prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh Cristian Boloş, enoriaşii au mărturisit că obişnuiesc să vină frecvent aici pentru a se întâlni cu Dumnezeu.
  “Vin aici ori de câte ori reuşesc, pentru a lua parte la împărtăşania cu Hristos, la întâlnirea cu Dumnezeu”, a mărturisit Oana, una dintre credincioase.
  “Eu vin frecvent aici, pentru că stau aproape de Catedrală. Aş putea zice că e Biserica mea de suflet”, a spus, la rândul său, un alt credincios, care s-a prezentat Florian.
  Şi Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril a fost azi în sărbătoare, sute de credincioşi alegând să se roage în lăcaşul de cult. Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman.
  În 30 noiembrie îl sărbătorim pe Sfântul Andrei si bineînțeles îi sărbătorim si pe toți aceia care poarta numele Andrei sau nume derivate din acesta. Aproape 720.000 de romani, dintre care 368.523 bărbați si 349.079 femei, își sărbătoresc onomastica sâmbătă, de ziua Sfântului Apostol Andrei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img