More


  Scandal la Bixad pentru un drum făcut de romi pe un teren privat

  =

  bixad

  În urma audienţelor pe care le-a susţinut ieri, la Bixad, prefectul Eugeniu Avram a constatat că în comună există o stare de tensiune alimentată de unele neînţelegeri dintre diferitele grupuri comunitare. Astfel, Solomon Bota acuza faptul că un grup de cetăţeni romi, care au case construite, după părerea sa ilegal, şi-au făcut un drum de acces la aceste locuinţe chiar pe proprietatea sa. Acesta s-a mai plâns de faptul că a făcut o serie de sesizări atât la Poliţia din comună cât şi la Primărie, dar nu s-a luat nicio măsură, astfel că a cerut ajutorul prefecturii în acest caz. Cele afirmate de petent au fost susţinute şi de juristul Grigore Ghere.

  Dacă poliţistul din comună, prezent la audienţe, a declarat că nu ştie nimic despre acest caz, primarul Ioan Tătar a afirmat că este un caz mai deosebit cu care autorităţile locale se confruntă încă din 2004. Recunoaşte că locuinţele construite de romi pe acel teren au fost ridicate fără autorizaţie din partea Primăriei Bixad, dar a adăugat că îşi doreşte ca cele două părţi să ajungă la o înţelegere. Acesta a mai adăugat că este necesar un drum de acces spre acele locuinţe pentru ca autospecialele pompierilor şi ambulanţele să poată ajunge în caz că este necesar. La un moment dat, în sala unde au avut loc audienţele au intrat şi o parte dintre romii incriminaţi care şi-au susţinut nevinovăţia afirmând că drumul respectiv nu se află pe terenul petentului ci pe terasamentul unei foste căi ferate.

  Atât prefectul Eugeniu Avram cât şi juristul Prefecturii, Cosmin Dorle, au afirmat că dacă nu se poate ajunge la o înţelegere, cele două părţi să apeleze la instanţă. “Dacă nu vă înţelegeţi amiabil, acţionaţi în instanţă, iar decizia acesteia trebuie respectată de către ambele părţi”, a precizat Avram. Prefectul a mai cerut ca procedurile pentru găsirea unei soluţii în acest caz să înceapă imediat şi a cerut primarului Ioan Tătar să-l informeze personal cum decurg acestea. “Voi urmări personal evoluţia acestei situaţii. Domnule primar, vă rog să mă informaţi cât de des este posibil despre acest lucru”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

  Tot la audienţele de ieri s-au prezentat şi persoane care au probleme de fond funciar, dar şi unele care au reclamat diferite acţiuni ale autorităţilor locale din Bixad.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img