More


  Şcoala de Arte Satu Mare, la 110 ani de la înfiinţare

  =

  arte

  Şcoala de Arte Satu Mare împlineşte, în această săptămână, 110 ani de la înfiinţare. Pentru a celebra acest moment, conducerea instituţiei organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, o serie de activităţi, totul culminând cu a noua ediţie a Festivalului-concurs “Muzica Inimii Mele”. Detalii despre aceste evenimente au fost făcute publice ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, managerul şi directorul şcolii, Mircea Deac, respectiv Florin Pop.

  Activitate prodigioasă
  Aşa după cum spunea Adrian Ştef, în cei 110 ani de activitate, prin băncile Şcolii de Arte Satu Mare au trecut mulţi sătmăreni care între timp s-au consacrat în domeniul artistic atât pe plan naţional cât şi internaţional. Tocmai de aceea, împlinirea acestei frumoase vârste va fi celebrată într-un mod festiv prin organizarea mai multor activităţi despre care a oferit detalii managerul Mircea Deac.

  Manifestările vor debuta mâine cu simpozionul aniversar “Şcoala de Arte”, tradiţie şi evoluţie în educaţia artistică, eveniment care se va desfăşura, de la ora 11.00, la Centrul Multicultural Poesis. În aceeaşi zi, de la ora 16.00, la Muzeul de Artă, va avea loc vernisajul expoziţiei de arte plastice şi artă fotografică a cursanţilor Şcolii de Arte şi a elevilor de la şcoala omonimă din Teglas – Ungaria.

  Vineri va fi organizată o vizită la Castelul Karolyi din Carei, unde la ora 12.00 va avea loc un recital cameral susţinut de “Duo Melos” din Cluj Napoca. Seara, de la ora 18.00, la Filarmonica “Dinu Lipatti” va avea loc spectacolul aniversar al cursanţilor, absolvenţilor şi profesorilor Şcolii de Arte.

  Muzica Inimii Mele, la a noua ediţie
  Manifestările dedicate împlinirii a 110 de ani la înfiinţarea Şcolii de Arte se vor încheia sâmbătă cu cea de a noua ediţie a Festivalului – Concurs Internaţional de Muzică Pop-Rock “Muzica Inimii Mele”. La acest concurs vor participa 45 de concurenţi din yece şcoli similare din ţară precum şi din Ungaria şi Italia. Directorul Şcolii de Arte, Florin Pop, a arătat că vor fi trei zile pline şi a făcut un apel la sătmăreni să participe în număr cât mai mare la manifestările prilejuite de această frumoasă sărbătoare a instituţiei şcolare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img