More


  Terapie prin origami la Psihiatrie

  =

  origami

  Biblioteca Județeană Satu Mare și Spitalul Județean Satu Mare au organizat ieri un atelier de creație prin tehnica origami, destinat pacienților internați în cadrul secției de Psihiatrie cronici. Acest eveniment a avut ca scop completarea terapiei medicale cu activități creative și reconfortante.

  Inițiativa acestei activități aparține bibliotecarei Tarța Violeta, şef serviciu relații cu publicul, care le-a dezvăluit participanților la acest atelier tehnica realizării unor obiecte din hârtie specifice sărbătorilor de iarnă. Potrivit Violetei Tarţa, obiectele realizate vor fi valorificate în cadrul târgului de Crăciun, iar sumele obținute vor fi donate, în exclusivitate, asociației ASPROSAM, pentru a fi utilizate în scopuri terapeutice.

  Biblioteca Județeană Satu Mare a donat secției Psihiatrie în jur de 50 de publicații, iar mica bibliotecă astfel constituită, care funcționează cu respectarea condițiilor de înscriere, împrumut și restituire, este foarte solicitată de către pacienții internați. “Ne dorim ca această colaborare să fie una îndelungată, în folosul pacienților și al familiilor lor.“, a declarat managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img