More


  Poliţia din Bixad, acuzată că nu-şi face datoria

  =

  toma

  Poliţia din Bixad este acuzată de familia Toma că nu-şi face datoria cum ar fi normal şi afirmă că, din acest motiv, în comună există o stare conflictuală între o parte dintre cetăţeni şi autorităţile locale. Membrii familiei Toma spun că dacă poliţiştii ar lua măsurile legale în anumite situaţii, starea conflictuală nu ar mai exista. Familia Toma s-a plâns chiar şi şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Florentin Vlad, care le-a solicitat să depună o reclamaţie în scris la sediul instituţiei.

  Copil muşcat de câine
  Nemulţumirea familiei Toma constă în faptul că poliţiştii din Bixad nu au luat măsuri în cazul copilului lor, în vârstă de 9 ani, muşcat de un câine. Potrivit celor afirmate de Ion Toma, în cursul zilei de joi, 26 noiembrie, copilul său ar fi fost muşcat de un câine. Acesta i-a cerut şefului de post din comună, Sorin Urda, să sancţioneze proprietarul acestui câine. Ion Toma a mai precizat că şeful de post i-ar fi cerut să identifice el câinele.

  În cele din urmă, Ion Toma a aflat că animalul care i-ar fi muşcat copilul este al primarului Ioan Tătar, deşi este îngrijit de nişte ciobani.

  Sâmbătă seara, şeful de post, Sorin Urda, s-a oprit în faţa casei lui Ion Toma pe care l-a întrebat dacă a găsit a cui a fost câinele. “I-am spus despre a cui câine este vorba. Atunci şeful de post m-a întrebat de ce nu vreau să mă împac cu primarul Ioan Tătar, care îmi este şi cumnat, fiind fratele soţiei mele, iar între noi există o stare conflictuală de mai mult timp”, a declarat Ion Toma.

  “Poliţia, vinovată”
  Reclamantul a mai spus că în comună există o stare conflictuală între o parte dintre cetăţeni, pe de o parte, şi autorităţile locale şi Poliţie, pe de altă parte, din cauza faptului că, după părerea sa, poliţiştii nu-şi fac datoria. “Poliţia din Bixad nu-şi face datoria, fapt confirmat de mai mulţi cetăţeni din comună, astfel că această instituţie şi-a pierdut din credibilitate în faţa cetăţenilor. Acesta este şi motivul pentru care în comună există o stare conflictuală accentuată între o parte din cetăţeni şi autorităţile locale şi Poliţie. Am convingerea, nu numai eiu, dar şi alţi cetăţeni, că dacă Poliţia şi-ar face datoria această stare conflictulă nu ar mai exista”, a mai spus Ion Toma.

  Ieri dimineaţă, Ion Toma s-a prezentat în audienţă la şeful IPJ Satu Mare, Florentin Vlad, căruia i-a adus la cunoştinţă ceea ce se întâmplă la Bixad. I s-a cerut să depună o plângere scrisă la sediul IPJ în cel mai scurt timp, lucru pe care Ion Toma spune că-l va face în cel mai scurt timp posibil.

  Şeful de post nu comentează
  Contactat telefonic, şeful de post din Bixad, Sorin Urda, nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i se aduc Poliţiei din Bixad. “Dacă ar fi fost nişte acuze aduse mie personal aş fi dat un răspuns. Dacă este vorba despre Poliţie ca instituţie o să las conducerea IPJ să facă eventuale declaraţii”, a precizat Sorin Urda.
  Totuşi, şeful de post a mai dorit să precizeze faptul că dacă ar fi aşa cum reclamă Ion Toma nu ar fi rămas în funcţia de şef de post timp de 13 ani.

  Foarte probabil, după ce Ion Toma va depune o reclamaţie în scris, conducerea IPJ va demara o anchetă internă pentru a se verifica dacă acuzaţiile aduse Poliţiei din Bixad se confirmă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img