More


  Strategia Euroregiunii Carpatice, prezentată la Satu Mare

  =

  euro

  Partea română a Euroregiunii Carpatice implementează, alături de partenerii săi din Ungaria, Ucraina şi Slovacia, respectiv partenerii asociaţi – Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Judeţean Maramureş – proiectul „Dezvoltarea Durabilă a Regiunilor de Frontieră asigurată de o funcţionare eficientă a Euroregiunii Carpatice”. Scopul proiectului – care a fost prezentat ieri la Satu Mare de către coordonatorul pe partea română Bogdan Lazăr – este de a elabora un model de funcţionare eficientă a Asociaţiei Inter-regionale Euroregiunea Carpatică prin parteneriate durabile, printr-un flux informaţional eficient între autorităţi, ONG-uri şi experţi şi dezvoltarea iniţiativelor.

  S-a format un grup internaţional de experţi
  Unul dintre obiectivele majore ale proiectului îl reprezintă crearea Grupului Internaţional de Experţi (GIE), care va fi responsabil pentru dezvoltarea unui model eficient pentru Euroregiunea Carpatică, iar mai târziu – de monitorizarea şi evaluarea rezultatelor implementării proiectului şi tuturor activităţilor ulterioare ale programelor operaţionale. De asemenea, se are în vedere susţinerea instituţională a activităţilor GIE de echipele naţionale de sprijin în zonele partenere din Ungaria, România, Slovacia şi Ucraina, care vor fi responsabile pentru colectarea de date, organizarea de întâlniri/workshop-uri/conferinţe finale, distribuirea acestuia, elaborarea şi susţinerea unui portal Web.

  Inventarierea modelelor de bună practică
  În cadrul proiectului se mai are în vedere sistematizarea celor mai bune practici existente în cooperarea transfrontalieră între zonele învecinate ale membrilor UE/Ucraina. “Elaborarea de recomandări practice pentru diferite grupuri ţintă interesate în CBC: autorităţi locale/regionale, întreprinderi locale, ONG-uri, cu scopul de a îmbunătăţi eficienţa şi eficacitatea legăturilor existente şi apariţia ulterioară de noi iniţiative. Elaborarea unui inventar al acordurilor de cooperare transfrontalieră încheiate de autorităţile locale/regionale din zonă şi pregătirea de noi acorduri. Organizarea de training-uri pentru cei implicaţi în cooperare transfrontalieră. Formarea bazei de date comună a organizaţiilor/experţilor/proiectelor/iniţiativelor în domeniul CBC în zona proiectului: crearea unei baze de date deschise şi comune prin portalul web “Carpathian Initiatives”“, a spus Bogdan Lazăr.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img