More

    Ziua Naţională, marcată sobru la Carei

    carei

    Ziua Naţională a fost marcată ieri la Carei printr-o serie de manifestări solemne. Şirul manifestărilor a debutat la ora 10.00, la Monumentul Ostaşului Român. Au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, consilieri judeţeni şi consilieri locali, oficiile de gazdă fiind făcute de primarul Eugen Kovacs şi viceprimarul Ludovic Keizer. Directorul Centrului de promovare a turismului cultural, Bogdan Georgescu, a prezentat semnificaţia zilei de 1 Decembrie 1918 în istoria poporului român. Un sobor de preoţi ortodocşi, în frunte cu protopopul Marian Crainic, a oficiat un Te Deum. Apoi au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Carei, veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă, a subunităţilor Ministerului Afacerilor Interne, a PSD, PNL, ALDE şi FDG, Asociaţiei Refugiaţilor, Asociaţiei Unirea 2009, Asociaţei Astra şi a Asociaţiei Avram Iancu. După depunerea de coroane, Corala preoţească a Protopopiatului Ortodox Carei a susţinut un scurt moment artistic.

    Manifestările au continuat la statuia Regelui Ferdinand I al României cu o scurtă evocare a personalității regelui Ferdinand I, urmată de depuneri de coroane. Pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român a avut loc apoi o degustare de produse tradiționale românești. Începând cu ora 17.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau a avut loc un concert extraordinar de folclor susținut de Ansamblul Ceatăra, invitatul special fiind cunoscuta interpretă de muzică populară Mariana Morcan.

    Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” din Carei în colaborare cu Foto Club „Vasile Vénig László” Carei a organizat o expoziție de fotografie (fără vernisaj) intitulată „România – subiectiv prin… obiectiv”. Expoziția cuprinde treizeci de fotografii cu peisaje unice, clădiri și locuri deosebite din țară, surprinse de membrii Clubului Foto „Vasile Vénig László” din Carei. Fotografiile pot fi admirate în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 2-10 decembrie 2015.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE