Corvusbursa

Păsări care fac parte din familia Corvidae, care cuprinde ciorile și corbii. Genul are cca. 42 de specii, păsările de talie mai mare fiind numite corbi, iar cele mai mici ciori. Păsările mai reprezentative din această grupă sunt amintite în mitologie, legende sau basme populare. În mitologia scandinavă, corbul simboliza înțelepciunea zeului Odin. La grecii antici corbul era considerat pasăre sfântă. Ele au fost considerate în perioada obscurantistă de după creștinizare, în Europa, ca pasăre rea, aducătoare de nenorociri. La creștini se credea că vrăjitoarele rele se puteau transforma în corbi, lucru amintit în povești sau legende – vezi cazul Rumburak !

La indienii din America, spre deosebire de basmele din Africa de Vest, păsările erau privite într-o lumină pozitivă. În India corbii erau însoțitorii zeiței „Kali”.

Păsările sunt animale inteligente, fiind considerate pe nedrept dăunătoare. Ele pot imita diferite sunete. Cercetările recente au stabilit că ele stau pe unul din primele locuri pe scara ierarhică a păsărilor, cu privire la inteligență.

Şi mai departe:
După recenta conferinţă de presă a UDMR, cu tăierea copacilor şi ciorile…, umblă vorba-n sat (!) că cineva chiar vinde ciori: nu la bucată, ci la stol – un stol = 1372 până la 2751 entităţi. Cu microcip şi numere roşii, dresate parţial, EURO4, nu necesită asigurare; disponibile doar pe negru. Bune şi pentru stânga şi pentru dreapta eşichierului politic, recomandate pentru lupta la “înălţime” din campania electorală.
“Nu vă lasă cu buzele umflate, da’ nici cu paltoanele curate !!…”

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts