Dosarul “GIROFARUL”hama1

Mai sunt 8(opt) zile şi e gata luna; opt zile şi e 1(întâi) Aprilie… Un pic grăbită treaba, dar de multa vreme coaptă, unii au făcut de-un dosar şi l-au înaintat spre avizare autorităţilor competente, cum ar fi (:) Primărie, Consiliul Local, I.J.P, Biblioteca Judeţeană, Teatrul de Păpuşi, Gábor Shopping Center ş.a.m.d.

Cine şi ce dosar ?

S-au tot uitat unii la alţii, între ei şi după ei… şi le-a venit ideea că le-ar sta mai bine cu GIROFAR. Altfel ar arăta şi ar fi vadul cu girofar la purtător. Printre argumentele scrise la dosar, în susţinerea “proiectului”: neacordarea priorităţii la trecerile pentru pietoni, neacordarea priorităţii la “Cedează trecerea” şi nesemnalizarea la viraje şi orice o mai fi de semnalizat. Aici, mai era şi varianta care se folosea odinioară (…) la unele maşini şi utilaje agricole – “Circulă Fără Semnalizare!”, însă nu a fost îmbrăţişată şi, ca atare, nici promovată de către iniţiatori.

Culoarea propusă, este Verde – girofar verde, cu efect doar vizual (!), nu şi acustic; asta deoarece, propunerile audio includeau zgomote gen: “Aş da zile de la mine…”, “Duşmanii-mi poartă pică” şi “Kombiné, csipkés kombiné”… Ca atare, uşor de înţeles, de ce nu a fost inclusă şi solicitarea semnalului acustic.

Gurile plictisite – din interior… spun că pe 1(întâi) se dă răspunsul. Ce e de reţinut: s-a întâmplat la noi, în (Ari-)zona, dar e premieră naţională! Aici e prima solicitare!

Trebuie că v-aţi prins, déjà !?! Girofar pe Taximetru !! “Te iau, bre, cu girofaru’ ?!?” “Prioritate şi Viteză la discreţie!” “Să se uite toţi la mine, ce răbdare şi toleranţă am, cu girofar la interval!” Hai, sanchi! “Parcare, oprire/staţionare unde-mi vine, cum şi când îmi vine – ca aşa-i cu girofarul meu !!”

Taxiu cu girofar… din Zona Crepusculară.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts