More


  Şcoala (din păcate) altfel

  =

  bursa

  Această idee care propune ca într-o săptămână din an elevii să vină la școală și să desfășoare cu totul și cu totul alte activități decât în mod obișnuit, activități propuse de ei, a fost și va rămâne una dintre cele mai ingenioase din ultimii ani, după reglementarea Consiliului Național al Elevilor, introducerea camerelor la examene și participarea elevilor reprezentanți la ședințele administrative ale școlilor.

  Din păcate totul rămâne doar la stadiul de idee, deoarece dacă e să analizăm cum îşi desfăşoară activitatea elevii la „Şcoala altfel” lucrurile nu stau deloc bine. Concret, în loc de a participa la activităţi extraşcolare, majoritatea elevilor ( cei care vin la şcoală, deoarece mulţi au înţeles că vacanţa a venit mai repede cu o săptămână) îngroaşă numărul clienţilor din baruri, pizzerii sau din sălile de jocuri de noroc. Cei care nu participă la astfel de „îndeletniciri” se plictisesc de moarte la şcoală, dovadă fiind mesajele de pe facebook.

  didi2802 a răspuns:
  Mi se pare o idioţenie….mai bine lăsau vacanţa 2 săptămâni.
  mira a răspuns:
  Te înţeleg.Conceptul românesc este greşit din start. Ministerul trebuia să investească în deplasările elevilor prin ţară sau în străinătate. Aşa, să faci dezbateri în clasă sau să joci şah cu amatorii este chiar plictisitor. Nici nu există condiţii în şcoli ca să ocupi toţi profesorii şi toţi elevii cu activităţi ultrainteresante.
  Chris a răspuns:
  Ideea în sine poate fi bună, însă, în realitate, este un eşec. Personal, deja sunt în vacanţă.
  DANyi a răspuns:
  A fost super tare. De ar fi aşa tot timpul… Analizăm diferite moduri de a dormi. Numai bine!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img