More


  De ce trag clopotele…

  =

  clopote_bisericesti_moldova_ortodox-1

  Agitată săptămână am avut în Sătmar. Nervi în trafic, nervi în consiliu, nervi la Olimpia, nervi la Turţ…O fi probabil din cauza căldurii sau a faptului că unii încă n-au apucat să ajungă-n concediu şi sunt cu nervii-n pioneze.

  Două vorbe despre inundaţiile de la Turţ şi reacţia tânărului primar…Până la urmă şi dacă o singură gospodărie, un singur beci ori un acaret a fost acoperit de ape, pentru edil tot important ar trebui să fie. Şi dacă un singur cetăţean suferă în urbea ta eşti ales acolo ca să-i fii alături… Aroganţa şi statutul de primar nu prea fac casă bună…Tânărul ales însă o fi fost luat de val după alegeri şi încă nu s-a obişnuit cu noul statut!

  Cât despre spatele sau faţa magazinului Lidl de lângă biserică…Doamne păzeşte! Cum merg la fel de des şi la supermarket ca şi la biserică, adică măcar o dată pe săptămână, încerc să fiu echidistant… Dar nu pot să nu întreb: ce-i mai inestetic spatele unui magazin sau faţa unor buruieni, a unor bălării sau brusturi!? Lăudabil efortul enoriaşilor de a susţine cauza bisericii în consiliu… Dar dacă ne trezim peste o lună că alţi enoriaşi, vecini cu vreo catedrală (ortodoxă sau catolică), vin cu o petiţie că sunt deranjaţi de clopotele care bat la 7 fără cinci dimineaţa? Votăm şi împotriva clopotelor?  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img