Lunea nici iarba nu creşte…

Podul-Decebal-Bursa

Haosul creat în trafic de lucrările de reabilitare a Podului Decebal i-a scos din minţi pe mulţi sătmăreni care trebuie să stea cu orele în trafic pentru a trece un pod pe care în alte condiţii îl traversau în câteva minute. Autorităţile au promis că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a termina cât mai rapid lucrările, estimând că după 10 săptămâni traficul peste Podul Decebal va reveni la normal. Ba chiar sugerau firmei constructoare să lucreze şi noaptea pentru a urgenta lucrările.

Sătmărenii fac haz de necaz, pe reţelele de socializare, faţă de acest subiect şi postează tot felul de îndemnuri mobilizatoare pentru a trece mai uşor peste această situaţie:

• De când au început lucrările de reabilitare la Podul Decebal, Satu Mare a devenit un oraș căutat. Așa se explică ambuteiajele incredibile.
• Un sătmărean s-a plâns că i-a fost luat permisul de conducere după ce a trecut prin intersecția de la Burdea. ”Da, am trecut pe roșu. Dar am prins de șapte ori verde și nu am putut să mă mișc de pe loc.”
• Se consideră norocos, într-un fel. Un locuitor al cartierului Micro 17 a ajuns la locul de muncă exact când plecau acasă colegii săi care au reședința pe malul drept. A refuzat să se întoarcă acasă, s-a cazat la Hotel Aurora. Tocmai pentru a ajunge la muncă, la timp, în următoarea zi.
• Deși nu sunt nunți, claxoanele s-au înmulțit la intersecția Burdea. Nu nervii sunt de vină. Pur și simplu șoferii adorm la volan, din cauza timpului îndelungat în care așteaptă să se miște de pe loc.
• Pentru a atrage cât mai mulți sătmăreni, Muzeul Județean lansează îndemnul: ”Veniți în Turnul Pompierilor, să vedeți coada infinitului!”
• Cercetătorii britanici au realizat un studiu din care reiese că după finalizarea lucrărilor, Podul Decebal va avea câte două benzi pe fiecare sens, plus o rampă de urcare de pe Bulevardul Transilvania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Plan Urbanistic Zonal-Lotizare cu deschidere de strada locuinte familiale

Farcau Adrian Radu, Strango Stelian, Strango Ligia, Dobie Lucian Izachel, Dobie Ana Angela in calitate de titular anunta publicul interesat asupra declasarii etapei de...

OFICIAL. Vămile Petea și Urziceni, DESCHISE pentru NAVETIȘTI. Care sunt CONDIȚIILE

Este oficial. Punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni sunt deschise pentru lucrătorii transfrontalieri, adică pentru navetiști, potrivit ultimei ordonanțe militare prezentate aseară...

ATENȚIE! PROGRAMUL cabinetelor de PEDIATRIE de la Policlinica Veche

În urma reorganizării activității pe unele secții ale SJU Satu Mare, a redistribuirii personalului, în programul cabinetelor de pediatrie din cadrul Ambulatoriului Integrat Satu...

VIDEO – EDITORIAL ÎN EXCLUSIVITATE Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei ANTI COVID 19 Episodul 2

Ne aflăm în plină perioadă de pandemie COVID 19, în vreme de mare criză medicală, economică și socială … de ce nu existențială, vremuri...

PREVENȚIE. Termometre cu INFRAROȘU, la intrarea într-o fabrică din Satu Mare. Măsuri SPECIALE

După apariția articolului ALERTĂ! Un posibil FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la Satu Mare. Este vorba despre o FABRICĂ din Gazeta de Nord Vest,...