More


  Bătălia continuă! Cine câştigă războiul?

  - Advertisement -

  lidl

  De când s-a pus în discuţie construirea magazinului Lidl în Satu Mare, lângă Biserica “ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, parcă nu se mai termină discuţiile, conferinţele, întâlnirile, subiectele de presă, comentariile şi părerile oamenilor din satul nostru mare! Nu vom aduce în discuţie problemele semnalate în ultima bursă pe această temă, nici părerile colegilor din presă, ci vom veni cu ceva nou, şi anume cu un sondaj primit de la un cititor fidel al ziarului nostru şi cu nişte păreri interesante ale telespectatorilor postului Nord Vest TV de ieri din emisiunea Ora adevărului. Aşadar, cititorii şi telespectatorii au cuvântul.

  Iată mesajul care ne-a atras atenţia: La întrebarea “Sunteţi de acord cu amplasarea magazinului LIDL (chiar şi cu spatele) lângă Biserica Ortodoxă?” au răspuns 1541 de persoane, iar dintre acestea 1.456 de persoane, adică 94%, au răspuns cu DA. Împotriva magazinului LIDL s-au exprimat doar 5% din internauţi, adică 71 de persoane, în vreme ce 1% au răspuns cu “nu ştiu”. Deci conform celor pro LIDL, magazinul câştigă prima bătălie, şi anume cea online. Am putea spune că biserica primeşte un K. O.

  Pro Biserica “ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi bisericii ortodoxe vin telespectatorii Nord Vest TV care ne spun că sensul giratoriu care urmează să se construiască va îngreuna traficul din zonă şi astfel nu doar biserica va avea de suferit, ci întreaga comunitate. Un alt telespectator zice că nu ar fi oportună construcţia pentru simplul fapt că LIDL nu ar aduce un plus în economia sătmăreană. Cea mai interesantă părere este a unui telespectator care ne atenţionează că potrivit Legii 50 din 1991 coroborat cu Legea 287/2009 din noul cod civil art 612 care spune: Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic. Concluzia:Lidl nu ar avea dreptul să construiască”.

  Aşteptăm să se finalizeze problema într-un fel sau altul ca să vedem cine câştigă războiul. Nu de alta, dar parcă se face prea mare tam- tam fără rost şi mai tot oraşul pare a fi prins în problemă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img