Chiar și persoane care nu sunt musulmane cumpără acum burkiniPolemica declanșată de interzicerea la plajă a costumului burkini de câteva primării franceze a dus la creșterea vânzărilor acestei ținute de baie islamice cumpărate acum chiar de persoane care nu sunt musulmane, a afirmat marți creatoarea sa australiană, Aheda Zanetti, preluată de AFP.
“Duminică am primit 60 de comenzi online, toate de la nemusulmani”, a spus creatoarea de 48 de ani din Sydney, adăugând că de obicei primește duminica 10-12 comenzi.
A afirmat că nu poate preciza numărul comenzilor de săptămâna trecută, însă a menționat că a primit numeroase mesaje de susținere de la decizia luată de câteva primării de pe litoralul francez vizând interzicerea acestui costum pe plaje.
Premierul francez Manuel Valls și-a exprimat săptămâna trecută sprijinul față de primarii localităților respective.
Aheda Zanetti, care este de origine libaneză, spune că a conceput în urmă cu peste zece ani, la Sydney, costumul burkini ca un mijloc de integrare pentru ca musulmanele practicante să se poată bucura din plin de plajă.
“Multe persoane care mi-au scris sunt femei care au avut cancer la sân și mi-au spus că au căutat mereu un astfel de costum”, a afirmat Zanetti.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts