More


  Dacian Cioloş: Ordonanţa de Urgenţă privind votul din Diaspora va fi adoptată în această săptămână

  - Advertisement -

  ciolos

  Premierul Dacian Cioloş a declarat că în această săptămână va fi adoptată OUG privind suplimentarea secţiilor de vot pentru diaspora, adăugând însă că speră ca un număr cât mai mare de români să voteze prin corespondenţă la alegerile parlamentare.

  “Alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetăţenii români să voteze şi altfel decât erau obişnuiţi. Mă refer aici la cetăţenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondenţă şi sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot”, a spus, luni, premierul Cioloş la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.
  De asemenea, prim-ministrul a spus că guvernul va dispune, prin OUG, suplimentarea secţiilor de vot astfel încât să existe condiţii decente pentru toţi cei care vor să voteze.
  “Pentru a ne asigura că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot vom adopta în această săptămână o Ordonanţă de Urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, şi suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din Diaspora, acolo unde dimensiunea comunităţilor face ca misiunile diplomatice să nu fie suficiente ca secţii de vot pentru a le asigura condiţii decente tuturor celor care vor să îşi exprime dreptul de vot”, a mai spus Dacian Cioloş.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img