More


  Facilităţi pentru microîntreprinderile conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri

  =

  masa-tamplarie_w1000_h573_q100

  Pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM (www.aippimm.ro) a fost postat anunţul referitor la deschiderea unei noi sesiuni de inscrieri online pentru programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D).

  Astfel, conform  art 7, lit. c din Hotărârea Guvernului nr. 96/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu completările şi modificările ulterioare, începând cu data de  30 august 2016 ora 20.00 aplicaţia de înscriere a devenit inactivă, iar din data de 31 august 2016 ora 10.00 s-a deschis o nouă sesiune de înscrieri, care va rămâne activă până în data de 14 septembrie 2016 ora 20.00.
  Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere.
  Prin Programul SRL-D se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri care desfăşoară activitatea prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).
  Prin programul SRL-D beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 50%, dar nu mai mult de 45.245 lei pentru fiecare beneficiar.
  Contributia proprie (de minim 50% în cazul programului SRL-D) poate fi asigurată din fonduri proprii sau credit bancar.
  Au fost postate, de asemenea, numele instituţiilor de credit, selectate, în urma depunerii de oferte, ca partenere în implementarea programului  pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D) şi programului START 2016. Acestea sunt CEC BANK şi BANCA TRANSILVANIA.
  „Faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele în anul 2016”, a declarat Claudiu Vrinceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.
  De asemenea, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce, pe de o parte, la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari în comparaţie cu anul trecut, iar pe de altă parte, măsura este menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.
  O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA aplicanţilor care solicită această facilitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img