More


  Instanţa supremă a prelungit arestul preventiv pentru fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu

  =

  Bogdan-Olteanu

  Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, cu încă 30 de zile, decizia nefiind definitivă, dar executorie.
  Avocatul fostului viceguvernator BNR a anunţat că a atacat deja decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
  “S-a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile. Am formulat contestaţie. Urmează să vedem motivele care au stat la baza acestei decizii. După ce vom vedea încheierea motivată, vom formula contestaţia în scris. Bogdan Olteanu se simte foarte stresat de faptul că nu îşi poate exercita dreptul la apărare în condiţii în stare de libertate. Fiind în arest preventiv, este cât se poate de evident că nu se poate deplasa, nu poate procura şi produce acte. Situaţia lui este evidentă. Este într-o stare de bulversare emoţională. Starea de arest preventiv nu îi poate da un confort psihic sau emoţional, dar e una confortul şi alta dreptul la apărare. Nu a avut nimic de obiectat asupra condiţiilor din detenţie, deşi nu sunt cele mai bune”, a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.
  Apărătorul a precizat, în instanţă, că va depune o notă de probe la DNA şi va cere atât înscrisuri cât şi audieri de martori şi confruntări.
  Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) trebuiau să judece, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a arestului preventiv pentru fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu. Avocatul acestuia a cerut însă amânarea cauzei pentru luni, iar instanţa supremă a încuviinţat-o.
  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR pentru o perioadă de 16 zile. Olteanu a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img