More

    Bono povestește că a văzut ce înseamnă terorismul extremiștilor din Boko Haram

    Bono

    Solistul formației U2 Bono povestește că a văzut ce înseamnă terorismul extremiștilor islamici din organizația Boko Haram în timpul unei vizite recente în Nigeria, relatează DPA.

    “Trebuie să recunosc că nu eram pregătit să văd o mireasă în vârstă de nouă ani”, a declarat cântărețul irlandez ziarului german Welt am Sonntag. Fata era înconjurată de alte mirese copil, a povestit Bono.”La acel moment am știut că am ajuns față în față cu Boko Haram”, a adăugat el.

    Boko Haram reprezintă o amenințare permanentă pentru comunitățile din nord-estul Nigeriei, amintește DPA. Organizația, al cărei scop vizează punerea în aplicare a unei interpretări stricte a legii islamice, cunoscută sub numele de “Sharia”, a lansat ofensive și în țările vecine Ciad, Niger și Camerun.
    În 2014, Boko Haram a răpit 276 fete și femei tinere dintr-un cămin al unei școli din satul Chibok, din nord-estul țării. Doar circa 50 dintre acestea au reușit să scape imediat, iar despre restul se crede că sunt încă ținute de Boko Haram ca sclave sexuale.

    Bono a subliniat, totodată, că este necesar să fie luate măsuri pentru a opri dezastrul umanitar din nord-estul Nigeriei. “Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ 50.000 de copii riscă să moară de foame. ONU are nevoie de un ajutor de 300 de milioane de dolari. Trebuie să ajutăm rapid”, a adăugat solistul de la U2.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE