More


  Companiile franceze contribuie la dezvoltarea economică a României

  =

  francois_hollande

  Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, marți, că întreprinderile franceze contribuie la dezvoltarea economică a României în sectoare de vârf și nu se orientează numai în domeniile în care mâna de lucru ar putea fi considerată mai avantajoasă.

  “Întreprinderile franceze contribuie la dezvoltarea economică a României în sectoare de vârf. Împreună cu România, am ales să ne poziționăm pe sectoarele de viitor, nu doar pe sectoarele în care mâna de lucru ar fi putut fi considerată ca fiind mai avantajoasă”, a afirmat Hollande, la Măgurele, în cadrul unui forum economic româno-francez.

  El a precizat că Franța este prezentă în România nu numai cu întreprinderi mari, ci și cu IMM-uri, mulțumindu-le autorităților române că au facilitat accesul pe piață acestora din urmă.

  Pe de altă parte, președintele Hollande a îndemnat companiile franceze din România să utilizeze fondurile structurale oferite de Uniunea Europeană.

  “Fondurile structurale reprezintă mai bine de 20 de miliarde de euro. Depinde ce vrea să facă România împreună cu UE, însă întreprinderile franceze (…) trebuie să profite de toate posibilitățile. Sunt multe domenii și trebuie să realizăm infrastructuri și să demonstrăm că întreprinderile noastre au experiență și expertiză pentru a realiza proiecte de anvergură, precum și pentru a anticipa tranziția energetică”, a mai spus Francois Hollande.

  Președintele Franței se află marți în vizită de stat în România. El va vizita Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, de la Măgurele, județul Ilfov.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img