Concursul INTERNAŢIONAL“SCĂRI” Ediţia a-V-a 2016”concurs-scari-1024x768

Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, inspectoratul din Satu Mare organizează în data de 12.09.2016 Concursul INTERNAŢIONAL“SCĂRI” Ediţia a-V-a 2016”, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

Acesta constă în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din 2 servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor 2 role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun , un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare, str. Depozitelor (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

În cadrul competiţiei vor fi înscrise aproximativ 15 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului din Satu Mare, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș) , precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza) și altul din Ucraina.

Concursul începe la 13:00 cu deplasarea la locul de desfăşurare şi continuă cu recunoaşterea traseului, măsurile de securitate specifice obiectivului şi concursului, efectuarea exerciţiilor de încălzire şi pregătirea pentru începerea concursului.

Festivitatea de premiere se va desfășura în cadrul ceremoniilor dedicate zilei de 13 Septembrie cu începere de la ora 09.00 .

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts