More

    Doi imigranţi s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Dunărea spre România/ Alţi 15 imigranţi, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

    Doi imigranţi s-au înecat, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi, în timp ce încercau să traverseze Dunărea pentru a ajunge în România, a anunţat marţi poliţia bulgară, relatează agenţia de ştiri Novinite.

    888888

    Corpurile celor doi imigranţi au fost găsite plutind pe Dunăre, în apropiere de satul Archar, din nord-vestul Bulgariei, a precizat poliţia.

    Autorităţile sunt acum în căutarea a “doi băieţi, două fete şi un bărbat”, care ar fi încercat să traverseze Dunărea spre România şi se presupune că şi-au pierdut viaţa.

    Patru cetăţeni străini au fost reţinuţi după ce au fost reperaţi pe insula Dobrina, aflată în apropiere de malul bulgăresc, a declarat Dimitar Chorbadzhiev, şeful departamentului local de poliţie de frontieră, citat agenţia de ştiri Focus.

    Cetăţenii străini, care se presupune că ar fi din Irak, au indicat că mai multe persoane s-au înecat în urma unui incident petrecut pe data de 8 septembrie.

    Imigranţii ar fi plătit pentru a fi transportaţi cu barca în România, însă una dintre ambarcaţiuni s-a răsturnat, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

    Timiş: 15 imigranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni când încercau să treacă frontiera

    Cincisprezece persoane – opt din Afganistan, patru din Kosovo, doi din Pakistan şi un iranian – au fost prinse de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, dintre care 11 încercau să intre ilegal din Serbia în România, iar patru să plece, pentru a doua oară, spre Ungaria.

    Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de la Sânnicolau Mare au observat, luni seara, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, încercând să treacă ilegal frontiera din Serbia, pe direcţia localităţilor de frontieră Valcani-Beba Veche.

    În acest fel au fost prinşi, în apropierea localităţii de frontieră Valcani, 11 bărbaţi, care au fost transportaţi la sediul Poliţiei de Frontieră. Opt dintre aceştia sunt cetăţeni afgani, doi pakistanezi, iar unul iranian, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, ei declarând că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

    Duminică seara, poliţiştii de frontieră au depistat pe malul râului Mureş, pe direcţia localităţii de frontieră Saravale, patru bărbaţi care ulterior au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, unde s-a stabilit că sunt din Kosovo, solicitanţi de azil cazaţi la Serviciul pentru Imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

    Cei patru bărbaţi erau la a doua tentativă de trecere ilegală spre Ungaria, ei fiind prinşi de poliţiştii de frontieră şi în 6 septembrie, când pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

    Toate cele cincisprezece persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE