More


  La ce risc major sunt expuşi copiii născuţi prin cezariană?

  - Advertisement -

  bebelus-ochi-albastri

  Copiii născuţi prin cezariană pot deveni obezi mult mai uşor decât cei născuţi prin naştere naturală, conform unui studiu recent.

  În cadrul studiului s-a descoperit că bebeluşii născuţi prin cezariană pot dezvolta mult mai uşor obezitate atunci când sunt mici, dar şi când sunt adulţi sau adolescenţi, potrivit Descoperă.

  ,,Naşterile prin cezariană sunt fără niciun dubiu necesare, fiind o procedură care uneori poate salva vieţi”, a declarat nutriţionistul şi epidemiologul Jorge Chavarro, de la Universitatea Harvard.

  ,,Însă, cezariana implică şi anumite riscuri atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut. Descoperirea noastră dezvăluie că riscul obezităţii este un factor de luat în considerare’‘, a adăugat el.

  Cercetătorii au analizat informaţiile a peste 22.000 de adulţi care au luat parte la studiul ,,Growing up today”.

  Participanţii, care la momentul începerii studiului (1996) aveau vârsta între 9 şi 14 ani, au avut indicele de masă corporală urmărit de-a lungul a 16 ani. De asemenea, cercetătorii au colectat date privind factorii care le-ar fi putut afecta obezitatea, inclusiv indicele de masă corporală al mamei înainte de naştere, fumatul şi vârsta la care copiii au fost concepuţi.

  Informaţiile au dezvăluit că participanţii care au fost născuţi prin cezariană (22% din grup) aveau cu 15% mai multe şanse să devină obezi faţă de cei care s-au născut pe cale naturală (78%)

  Participanţii la studiu care aveau şi fraţi (12.903 din totalul de 22.068 din grup), care erau născuţi tot prin cezariană aveau un risc cu 64% mai mare să devină obezi spre deosebire de fraţii şi surorile lor născute pe cale naturală.

  ,,Copiii născuţi prin cezariană dezvoltă mai puţine bacterii intestinale, aşadar au metabolismul mult mai lent”, a declarat cercetătoarea Audrey Gaskins.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img