NASA a descoperit a 13-a zodie. Iată cum arată acum noua listă a zodiilor13-zodie

Săptămâna trecută, în presa internaţională apărea o ştire conform căreia NASA a descoperit un nou semn zodiacal, situat între cel al Scorpionului şi cel al Săgetătorului, informează Descoperă.

Astronomii americani confirmă faptul că noua zodie, denumită ,,Ophiuchus” (,,Omul cu şarpele”), a fost, într-adevăr descoperită, însă spun că ei nu au fost implicaţi sub nicio formă în obţinerea acestei reuşite.Pe site-ul educaţional ,,Space Place”, administrat de NASA, specialiştii americani le spun copiilor că babilonienii au inventat zodiacul în urmă cu aproape 3.000 de ani, bazându-se pe faptul că schimbarea poziţiilor constelaţiilor pe parcursul unui an ar putea fi puse în legătură cu anumite evenimente de pe Pământ, anunţă Descoperă.

,,Pe parcurs ce Pământul orbitează în jurul Soarelui, astrul solar parcurge fiecare dintre cele 12 părţi ale zodiacului. Din moment ce babilonienii aveau un calendar care cuprindea 12 luni (corespunzând fazelor Lunii), fiecare lună coincide cu o anumită parte a zodiacului”, menţionează cercetătorii americani pe site-ul ,,Space Place”.

Specialiştii mai spun că, atunci când au inventat zodiacul, babilonienii au lăsat deoparte, în mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru că aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni pe care îl concepuseră.

Iată cum arată noua listă a zodiilor, pe care site-uri precum ,,Cosmo”, ,,Yahoo News” sau ,,Marie Clare”, a atribuit-o specialiştilor de la NASA:

Capricorn: 20 ianuarie – 16 februarie;

Vărsător: 16 februarie – 11 martie;

Peşti: 11 martie – 18 aprilie;

Berbec: 18 aprilie – 13 mai;

Taur: 13 mai – 21 iunie;

Gemeni: 21 iunie – 20 iulie;

Rac: 20 iulie – 10 august;

Leu: 10 august – 16 septembrie;

Fecioară: 16 septembrie – 30 octombrie;

Balanţă: 30 octombrie – 23 noiembrie;

Scorpion: 23 noiembrie – 29 noiembrie;

Ophiuchus (,,Omul cu şarpele”): 29 noiembrie – 17 decembrie;

Săgetător: 17 decembrie – 20 ianuarie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts