More


  Perioada daco-romană, reînviată la Cetatea Râşnov

  - Advertisement -

  dacoromana

  Câteva sute de turişti au vizitat, sâmbătă, cetatea Râşnov, unde au asistat la o lecţie deschisă despre istoria dacilor şi a romanilor, în cadrul Festivalului Dacic „Comidava“, având oportunitatea de a lua lecţii de tras cu arcul sau au participat la ateliere de fierărie, ţesătorie sau ceramică.

  Tabăra Terra Dacica Aeterna a fost instalată în curtea Cetăţii Râşnov, acolo unde acum 2.000 de ani se afla o cetate dacică, menţionată în izvoarele vremii cu numele Comidava, care poartă şi numele festivalului din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Festivalul a fost deschis, vineri, cu diverse activităţi cu copiii din şcolile din Râşnov – ”Ora de Istorie Vie”, iar sâmbătă a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, cu prezentarea atelierelor civile şi interactive şi cu prezentarea echipamentului şi armamentului roman.

  Cel mai aşteptat moment al zilei a fost prezentarea ritualului de dinaintea luptei şi a demonstraţiilor de luptă. Turiştii au asistat şi la demonstraţii de artilerie romană – scorpio, onager, la prezentarea armatei dacilor şi a ritualului dacic de iniţiere a unui tânăr războinic, precum şi la marea bătălie între daci şi romani, care a culminat cu asediul roman al Comidavei.

  După spectacolul de luptă, vizitatorii au fost invitaţi la atelierele interactive de fierărie, metaloplastie, lemn, os, corn, ţesătorie, ceramică, mozaic, monetărie, hărţi şi caligrafie (Scriptoria).

  De asemenea, vizitatorii au fost invitaţi de personajele istorice să participe la diverse jocuri romane, să guste din preparate daco-romane pregătite la ceaun sau să se antreneze la tras cu arcul sau în lupta corp la corp.

  Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu „Rugul lui Zamolxe“ şi „arderea“ pe rug a unei căpetenii dacice, cu ritualul aferent.

  Organizatorii festivalului, Primăria Oraşului Râşnov, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Asociaţia de Reconstituire Istorică Terra Dacica Aeterna, speră ca acest festival, aflat la prima ediţie, să devină unul dintre cele mai importante festivaluri de reconstituire istorică din România, alături de Festivalul Roman Apulum, Festivalul Cetăţilor Dacice şi DacFest.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img