More


  Poliția a demarat campania ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”

  - Advertisement -

  politie

  S-a dat startul celei de a XI-a ediții a „Săptămânii prevenirii criminalității” în Satu Mare. În cursul zilei de ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul IPJ, a avut loc lansarea evenimentului.

  Vizită la Penitenciar
  La conferința de presă au participat Camelia Iacob, coordonatorul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog (CEPCA) Satu Mare, Mureșan Marius, șef Serviciu de Ordine Publică, reprezentanții Compartimentului de Prevenire din cadrul IPJ Satu Mare, Simona Săndulescu și Felicia Hrihorișan, respectiv purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Răducu Silaghi.

  Activitățile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității au debutat ieri când două grupuri de elevi de liceu, alături de cadrele didactice și reprezentanții Poliției, ai Serviciului de Probațiune și CEPCA, au vizitat Penitenciarul Satu Mare pentru a vedea care este viața de după gratii și care sunt consecințele nerespectării legii, în special care sunt riscurile la care se expun în cazul în care se gândesc să facă trafic de droguri.

  Elevii au avut posibilitatea să stea de vorbă cu 3 deţinuţi încarceraţi în Penitenciar care şi-au descris cariera infracţională, factorii care i-au determinat să comită infracţiuni şi au răspuns întrebărilor şi curiozităţilor elevilor. Subcomisar Simona Galiş, şef Birou Educaţie în cadrul Penitenciarului Satu Mare, le-a prezentat elevilor parcursul execuţional al pedepsei unui deţinut de la intrarea în penitenciar până la momentul punerii în libertate. La finalul întâlnirii elevii au mărturisit că vor fi mai atenţi pe viitor cu întreaga lor conduită, pentru că şi-au dat seama că graniţa dintre libertate şi lipsa acesteia este una foarte fragilă.

  Activităţi zilnice
  Activitățile vor continua astăzi, zi care va avea ca temă Prevenirea Victimizării Minorilor, acțiune care se va desfășura între orele 12.00- 14.00 în Pasajul Coposu. Acțiunea vizează conștientizarea de către adulți a necesității de a stabili reguli de utilizare a internetului pentru copii, în vederea prevenirii victimizării minorilor. Tot azi, în mediul rural vor avea loc activități de prevenire a violenței și a abuzurilor asupra minorilor.

  Ziua de miercuri va avea ca temă Prevenirea Infracțiunilor contra Patrimoniului, iar joi se va lansa o campanie nouă și anume Campania de Informare și Prevenire a Violenței Sexuale „Iubește inteligent!” adresată elevilor de liceu și școlilor postliceale sanitare, precum și grupurilor vulnerabile. Săptămâna Prevenirii Criminalității se încheie vineri cu un concurs de îndemânare pentru tinerii bicicliști de peste 14 ani care se va desfășura la ora 13.00 în Grădina Romei.

  Acest eveniment are loc în toată țara, organizându-se diferite activități bazate pe prioritățile Poliției Române pentru anul 2016. Evenimentul urmărește sensibilizarea populației cu privire la importanța adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, dar și implicarea în activitățile cu caracter preventiv.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img