More


  Premierul Italiei Matteo Renzi critică dur Uniunea Europeană şi liderii Germaniei şi Franţei

  - Advertisement -

  premierul-italiei

  Premierul Italiei, Matteo Renzi, a criticat dur, duminică, Uniunea Europeană şi liderii Germaniei şi Franţei, argumentând că summitul informal de la Bratislava a fost doar o “croazieră pe Dunăre”, fără a se propune soluţii concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale şi combaterea imigraţiei.

  Întrebat, într-un interviu acordat Corriere della Sera, despre modul în care s-a derulat reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava, Renzi a răspuns: “Nu a fost nicio dezbatere, pur şi simplu o ocazie pierdută. Bratislava trebuia să fie o oportunitate, dar a fost a nenumărata reuniune la care s-au discutat virgulele unui document care spune totul şi nimic. După ieşirea Marii Britanii din UE, este necesar să reacţionăm, nu să tergiversăm”.

  “Am o atitudine critică, pentru că în documentul prezentat nu am găsit niciun rând despre îmbunătăţirea situaţiei din Africa sau despre combaterea imigraţiei, nimic despre Europa socială. Pentru a obţine schimbări, trebuie să modificăm direcţia Europei, nu să schimbăm locul summitului. (…) În plus, trebuie să se recunoască faptul că austeritatea europeană a eşuat, în timp ce politica americană a investiţiilor a adus Administraţiei Barack Obama un număr-record de locuri de muncă. Nu este un atac, ci realitatea”, a subliniat premierul de centru-stânga al Italiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img