More


  PSD cere amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli

  =

  45

  Liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, spune că PSD nu este de acord cu organizarea, luna viitoare, a concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în şcoli pe motiv că termenul este prea strâns, iar Guvernul ”îşi depăşeşte mandatul” aprobat de Parlament.

  ”Dacă, la nivel de principiu, suntem de acord cu susţinerea unui concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere din unităţile şcolare preuniversitare, nu putem fi de acord cu o modalitate netransparentă şi organizată în pripă a acestuia”, susţine Pâslaru.

  Printre motivele invocate de deputatul PSD se numără ”calendarul de concurs extrem de strâns şi nerealist”. ”Metodologia în baza căreia ar trebui organizat concursul a fost publicată în mod oficial abia la data de 10 septembrie, deşi proba scrisă naţională a fost anunţată pentru data de 12 octombrie 2016. Foarte târziu, în 10 septembrie, a fost dată publicităţii şi bibliografia pentru probele de concurs, în ciuda faptului că peste o lună ar trebui susţinută proba scrisă; mai mult, aceasta are o notă de subsol în care scrie că se poate modifica şi completa ulterior (când, eventual în ziua examenului?!)”, se arată în comunicatul citat.

  Deputatul PSD susţine că metodologia ”netransparentă” de concurs ”se doreşte a fi un paravan pentru schimbări ale directorilor de şcoli bazate pe alte criterii decât cele de profesionalism” şi că actualii directori ar fi excluşi deoarece nu ar avea timp să înveţe ”bibliografia stufoasă” şi totodată să conducă şi şcolile. ”Ministrul îşi permite să jignească inadmisibil un întreg sistem, spunând că <<după 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea învăţământului şcolar>>”, concluzionează Florin Pâslaru.

  Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin, la finalul săptămânii trecute, metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, a anunţat instituţia.

  Documentul reglementează condiţiile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, organizarea şi desfăşurarea propriu-zisă a concursului, respectiv numirea şi eliberarea din funcţie a directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img