More


  PSD vrea să audieze în Parlament ASF, Consiliul Concurenţei şi ANAF legat de situaţia preţului RCA

  - Advertisement -

  555

  Liderii social-democraţi au analizat în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) de miercuri un ”document primit la partid” despre situaţia poliţelor RCA şi au luat decizia de a chema în Parlament, pentru explicaţii, conducerile ASF, Consiliului Concurenţei şi ANAF.

  Potrivit ”documentului primit la partid”, la 31 decembrie 2015 cota de capital străin în societăţile de asigurare din România era de 89,5 %, lucru care l-a făcut pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să afirme că ”firmele româneşti de asigurări au fost puţin date la o parte din piaţă”.

  Preşedintele PSD a dat exemple, luate tot din respectivul document, care, în opinia sa, arată cum transportatorii români plătesc preţuri mult mai mari decât cei străini la poliţele RCA.

  ”O firmă, un transportator român, pentru clasa auto B0, plăteşte o primă de asigurare pe camion de 10.485 de lei, adică aproape 105 milioane de lei, pentru un număr de 60 de poliţe. Pentru o situaţie aproape similară un alt transportator străin, pentru 68 de poliţe, deci aproape la fel, plăteşte 3.937 de lei, deci 105 milioane transportator român, 39 de milioane transportatorul străin. Un transportator român mai micuţ pentru a fi ajutat să existe în continuare, plăteşte o primă de 250 de milioane de lei”, a declarat Dragnea.

  Liderul PSD a spus că informaţiile provin dintr-un ”document primit la partid”, precizând că este convins că ”în ASF sau în zona ASF-ului” mai sunt ”oameni care încă gândesc româneşte” şi doresc investigarea situaţiei.

  ”Este mult prea multă confidenţialitate într-un domeniu în care se vede cu ochiul liber că firmele de asigurări româneşti au fost scoate de pe piaţă, închise sau s-au luat alte măsuri, iar transportatorii români nu că sunt dezavantajaţi, sunt supuşi unii program ca încet, încet să dispară şi ei. Sunt din ce în ce mai mulţi transportatori care îşi fac firmele în străinătate pentru a putea beneficia de prime de asigurare mai mici pe care să le poată suporta”, a subliniat Dragnea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img