Record cu slănină friptă şi ceapă la Pericei!pericei

Periceiul intră din nou în cartea recordurilor. Comuna din judeţul Sălaj aflată la mai puţin de 100 km de Satu Mare, a organizat iin week end un picnic cu peste 1500 de persoane care au pregătit şi mâncat „clisa friptă-n botă și pita cu ceapă picurată”. Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă şi s-au distrat până seara.

Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Cepei, cunoscut deja în comuna Pericei. Organizatorii şi-au propus să strângă un număr cât mai mare de participanţi pentru a pregăti împreună „clisa friptă-n botă și pita cu ceapă picurată” cu untura delicatei slănini de porc Mangalița.

Pentru inceput, organizatorii le-au oferit participanţilor tot ce aveau nevoie: băţul, slănina, pita şi ceapa. Distractia a fost garantata, iar după o masă copioasă, cei prezenţi s-au răcorit cu un vin rece de Tokaj.

Comuna nu este pentru prima dată în cartea recordurilor. Primele recorduri ale localnicilor din Pericei au fost stabilite în 2007. Atunci, au împletit o cunună din 45.000 de cepe, cu o lungime de 4.518 metri şi au ridicat un monument al cepei, unic în lume.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts