More


  Să reconstruim solidaritatea dintre generaţii

  - Advertisement -

  dragnea-proiect psd

  Respectul pentru cei în vârstă este echivalent cu respectul în general. De aceea, o comunitate care nu-şi mai respectă bătrânii se află în mare pericol. în anii postcomunismului, dar mai ales în ultimii 10 ani, s-a format o falie între tineri şi bătrâni. încă o falie, de fapt, pe lângă cea dintre oraş şi sat, dintre cei bogaţi şi cei săraci, dintre cei care au plecat din ţară şi cei care au rămas acasă. Încet-încet, am pierdut lucrul cel mai important: solidaritatea dintre generaţii. Chiar şi ideea de generaţie pare să fi dispărut. Mai avem generaţii, care să lupte pentru idealurile României?

  M-am întâlnit, mai demult, cu veteranii din cel de-AI Doilea Război Mondial. Am realizat atunci, în forma cea mai clară, cea mai evidentă, că România există datorită lor. Aceşti oameni, care s-au sacrificat pentru ţară, erau, în anii 1940, atât de tineri. Ei s-au sacrificat pentru tinerii de astăzi. Şi totuşi nu auzim, astăzi, decât că bătrânii sunt needucaţi, sunt comunişti şi ţin România în loc.

  Cea mai importantă formă a solidarităţii este solidaritatea dintre generaţii. Dacă vrem ca România să aibă un viitor, atunci trebuie să reconstruim, mai întâi, încrederea dintre tineri şi bătrâni. Tinerii îşi găsesc cu greu un loc de muncă. Le este şi mai greu să-şi cumpere o casă. Vârstnicii, cărora mă adresez în primul rând astăzi, ştiu foarte bine prin ce dificultăţi trec tinerii. Nici tinereţea lor n-a fost, de fapt, uşoară.Vârstnicii nu au însă parte, cel mai adesea, nici de respectul minim datorat oricărei fiinţe care a contribuit, cu puterile sale, la binele comunităţii. Vârstnicii nu mai sunt respectaţi. Nu spun că nu pot avea parte de o bătrâneţe activă, aşa cum are orice bătrân din ţările europene; dar, mulţi n-au bani nici să-şi cumpere medicamente. Aceasta este realitatea împotriva căreia trebuie să luptăm din toate puterile.

  În următorii ani, PSD îşi va dedica eforturile reconstrucţiei solidarităţii dintre generaţii şi asigurării unei vieţi demne pentru toţi românii. în anii guvernării PSD, am dovedit că se poate. Trebuie să dezvoltăm o clasă de mijloc puternică, astfel încât contribuţiile la bugetul de pensii să fie puse pe o bază sănătoasă. Trebuie să luăm măsuri pentru întoarcerea în ţară a tinerilor plecaţi la muncă în străinătate, pentru ca şi munca lor să contribuie la dezvoltarea României, şi toate contribuţiile lor la pensie să ajungă la pensionarii români şi nu la pensionarii nemţi, englezi, italieni sau spanioli, cum se întâmplă acum. Vă îndemn, pe toţi cei în vârstă, să vă puneţi înţelepciunea şi voinţa în slujba acestei misiuni. România are, acum mai mult decât oricând, nevoie de voi.

  Liviu Dragnea, Preşedintele PSD  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img