More


  Teatru sau… Színház?

  - Advertisement -

  teatru-bursa

  Himera despărţirii secţiei maghiare de secţia română pare să bântuie din nou Teatrul de Nord din Satu Mare. Prima data s-a vehiculat această posibilitate în 2014 când actorii maghiari doreau existenţa a două instituţii distincte cu bugete separate, cu personalitate juridică distinctă dar şi cu strategii de management şi marketing diferite cât şi alcătuirea programelor de spectacole pentru fiecare trupă în parte. Evident că asta impunea şi conduceri separate… Iată că în urmă cu puţin timp Trupa Harag Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare a repus pe tapet chestiunea, anunțul de intenție fiind făcut pentru kolozsvariradio.ro.

  “Este pur și simplu o necesitate artistică și economică, noi nu dorim o problematizare de natură simbolică. Este greu de înțeles de ce secția română nu vrea să audă de nici o posibilitate de separare, deoarece aspectele legate de marketing ale secției române independente a Teatrului din Oradea au generat profituri și au crescut audiența la spectacole “, a spus directorul artistic al secţiei maghiare.

  Că o fi aşa sau nu, nu prea ştim, însă parcă totuşi se naşte o întrebare: Cum e posibil ca într-o lume a globalizării evidente, când toată lumea îşi doreşte uniunea, indiferent de domeniu, mai sunt unii care îşi doresc segregarea, chiar şi în cultură?  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img