More


  Timişoara este Capitala Europeană a Culturii 2021

  - Advertisement -

  timisoara-capitala-culturii

  Orașul de pe Bega a fost declarat, oficial, câștigător al titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Timișoara a avut drept contracandidate Baia Mare, Cluj-Napoca și Bucureștiul. Dosarul urbei de pe Bega propune o „călătorie culturală” complexă care pune accentul pe multiculturalitate, comunitate, educație, legături strânse cu țări UE și, desigur, dezvoltare în cât mai multe domenii prin intermediul culturii.

  Anunțul că Timișoara este Capitala Europeană a Culturii 2021 a fost făcut vineri, 16 septembrie, în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Culturii.Juriul a lăudat toate cele patru dosare de candidatură și a declarat că România a avut o competiție grea.

  Timișoara a demonstrat, încă o dată, că este un oraș european în care factorii culturali, economici și sociali lucrează împreună pentru o bună dezvoltare a orașului și a obținut recomandarea juriului european după ce a prezentat proiectul „Shine Your Light, Light Up Your City – Luminează orașul prin tine!”, spune Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) 2021.

  „Cu o agendă culturală completă, ne dorim o apropiere de Europa și de standardele acesteia prin dialog constant și implementarea proiectelor culturale și a evenimentelor pe care le-am pregătit. Timișoara este pregătită pentru a străluci pe toate planurile, cultural, economic, turistic și social, fiecare locuitor al orașului fiind parte a acestui proces”, a menționat Simona Neumann într-un comunicat de presă.

  Totodată, directorul ATCCE îi asigură pe toți reprezentanții orașelor candidate și finaliste la titlul de Capitală Culturală Europeană de toată deschiderea, pentru a demara proiecte comune.

  „Acest titlu este în primul rând al României, iar pentru asta ne dorim colaborări frumoase cu toți cei implicați în această formidabilă competiție”, a afirmat Simona Neumann.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare