More


  Adrian Gurzău poate fi reţinut şi arestat preventiv

  - Advertisement -

  adrian_gurzau

  Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat luni pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

  “Cu privire la reţinere, au votat 22 de colegi, 16 au fost <<pentru>>, cinci au fost <<împotrivă>> şi o abţinere”, a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Ciprian Nica. Cât priveşte cererea de arestare, Nica afirmat că 16 deputaţi a votat în favoarea cererii, 3 “împotrivă” şi au existat trei abţineri.

  Raportul Comisiei juridice ar urma să fie supus votului plenului în şedinţa programată pentru marţi. Întrebat ce le-a spus deputaţilor din Comisia Juridică, deputatul PMP Adrian Gurzău a răspuns: “Adevărul!”. El a susţinut că prin votul deputaţilor “nu se poate împiedica actul de justiţie”. “Există în momentul de faţă un dosar pe rolul instanţei, prin votul colegilor nu se poate împiedica actul de justiţie”, a spus Gurzău, întrebat dacă le va cere colegilor să îl ajute să scape de reţinere şi arestare.

  Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să se pronunţe marţi, 4 octombrie, asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării deputatului PMP Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

  Către Camera Deputaţilor au fost transmise 12 volume, fiecare având în jur de 250 de pagini.

  Procurorii DNA au cerut în urmă cu o săptămână Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. “În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, anunţă DNA într-un comunicat de presă.

  Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia “furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing’’, pe o durată minimă de 5 ani”, valoarea totală fiind de 270.000 de euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img