More


  Cei care nu cred în PSD înseamnă că nu mai pot fi nici membri

  - Advertisement -

  dragnea

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că social-democraţii care vor susţine candidatura pentru un mandat de deputat independent a lui Ion Călinoiu nu mai pot fi membri ai Partidului Social Democrat, deoarece ar da dovadă că nu cred în partid.

  ”Noi acum suntem în competiţie electorală. Fiecare om susţine un candidat, un partid în care crede. Cei care nu susţin PSD şi care sunt membri PSD înseamnă că nu cred în PSD. Dacă nu cred în PSD înseamnă, nu mai pot fi nici membri. Este foarte simplu”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă primarii care au anunţat că îl susţin pe Ion Călinoiu vor fi sancţionaţi.

  În opinia lui, candidatura lui Ion Călinoiu ca independent în Gorj nu va reprezenta o problemă pentru rezultatul pe care îl va obţine filiala judeţeană a PSD.

  ”Eu spun că nu. Acolo discutăm de o listă deschisă de Victor Ponta. O să trecem şi peste această cumpănă la Gorj, o să ne continuăm campania şi programul nostru de a informa cetăţenii din Gorj şi din toată România despre ceea ce vrem să facem”, a apreciat Dragnea.

  Jumătate dintre primarii PSD Gorj au cerut, joi dimineaţa, întrunirea de urgenţă în şedinţă internă, la sediul partidului, din Târgu-Jiu, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modificarea listei de candidaţi la parlamentare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a acceptat listele votate de Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei din Gorj şi a exclus candidaţii care au condamnări.

  “Primarii şi preşedinţii de organizaţii teritoriale ale Partidului Social Democrat- Organizaţia Judeţeană Gorj au înaintat o contestaţie preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidaţi aprobată marţi, 25 octombrie 2016, de către Comitetul Executiv Naţional. Aleşii şi liderii locali au solicitat prezenţa la discuţii a preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi a preşedintelui executiv, Ion Călinoiu, unde nu a existat o atmosferă tensionată, ci una de unitate. Se cere a se renunţa la lista stabilită de centru, pentru că nu s-a cont de votul secret şi democratic al Comitetului Executiv Judeţean. În caz contrar există riscul ca Organizaţia Judeţeană PSD Gorj să nu depună candidaturile la Biroul Electoral Judeţean Gorj şi, sigur, organizaţia să se dezbine”, se precizează într-un comunicat al biroului de presă al PSD Gorj.

  Pe lista iniţială, la Senat, pe primul loc, figura Ion Călinoiu, acesta fiind eliminat de Liviu Dragnea după condamnarea acestuia la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii. În locul lui Ion Călinoiu a fost numit Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu-Jiu.

  Lista s-a modificat şi la deputaţi, cu excepţia primului loc, ocupat de Victor Ponta. Ocupantul locului 2, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, a fost eliminat, pe motiv că are probleme de incompatibilitate. Poziţia lui Ciocea a fost ocupată de Mihai Weber, deputat, aflat pe locul 5 în lista votată de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Gorj.

  Din listă a mai fost eliminat Laurenţiu Ciurel, care ocupa locul patru, pentru calitatea sa de inculpat în dosarul “Turceni-Rovinari”, alături de Victor Ponta. Locul lui Ciurel a fost ocupat de către preşedinta organizaţiei de femei a PSD Gorj, Elvira Şarapatin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img