More


  Cioloș: Intenția noastră este să folosim cercetarea ca pe o sursă de dezvoltare locală

  - Advertisement -

  Dacian-Ciolos-inundatii

  Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, la lansarea emisiunii de mărci poștale ‘Dincolo de frontierele cunoașterii Laser Valley – Land of lights’, că România dorește să folosească cercetarea ca pe o sursă de dezvoltare pentru comunitățile locale.

  Șeful Executivului a subliniat că, dacă există deja un centru de cercetare consacrat denumit Silicon Valley, România își va construi o “Vale a Laserului, tărâm al luminii”.

  “Este un proiect la care și eu, personal, țin foarte mult, este (…) o mare reușită a României, a guvernelor precedente, a cercetării de vârf românești să aducă acest proiect în România. (…) România este unul dintre cei trei parteneri care urmează să dezvolte, cu fonduri europene, un proiect european unde laserul să poată să fie folosit în cercetare. (…) În România ne dorim să mergem dincolo de cercetare, și chiar și dincolo de cercetare aplicată, folosind acest laser. Intenția noastră este să folosim cercetarea și dezvoltarea ca un proiect, ca o sursă a dezvoltării locale. Este o modalitate de a aduce cercetători de vârf din Europa și din lume la Măgurele ca să folosească această facilitate, dar și să dezvoltăm în jurul acestui centru de cercetare și al laserului o serie de alte proiecte aplicate care să ducă la dezvoltare economică folosind cercetarea de vârf”, a spus Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

  Cioloș a mai spus că în zilele următoare se va discuta și despre modul în care se pot implica autoritățile locale din București, Măgurele și din regiune “pentru a face din acest proiect unul de dezvoltare locală, care să includă și parte de infrastructură, și parte de educație, și parte de implantare a unor întreprinderi mici și mijlocii în această zonă”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img